19
MáJ
2014

“Szent Mór Iskolaközpont energetikai korszerűsítése”

Projekt időtartama: 2014.05.19. – 2014.08.31.infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_KA

Pályázati azonosító: KEOP-5.5.0/A/12-2013-0330

 

Kedvezményezett neve és adatai:

Szent Mór Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium

7621 Pécs, Hunyadi János utca 9.

www.szentmor.hu

 

Elnyert támogatás összege: 81.416.479,- Ft

Projekt összköltsége: 95.784.093,- Ft

Kivitelező: LAKI Épületszobrász Zrt. (1134 Budapest, Róbert Károly körút 59.)

Műszaki ellenőr: SZIMA Építészeti és Mérnöki Iroda Kft. (1124 Budapest, Méra u. 5.)

Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert európai uniós támogatás segítségével a „Szent Mór Iskolaközpont energetikai korszerűsítése” című projekt keretében a Szent Mór Iskolaközpont egyik épületének épületenergetikai fejlesztése valósul meg.

A projekt célja a Szent Mór Iskolaközpont régi épületszárnyának épületenergetikai korszerűsítése. A beruházás hatására a jelenleg F kategóriában levő épület D energetikai kategóriába kerül a jelenlegi tanúsítás szerint.

A régi épületszárny a 19. század végén épült, amit az 1900-as években második felében bővítettek egy új szárnnyal. Jelenleg az épület a kornak megfelelő energetikai tulajdonságokkal rendelkezik, azonban az állapota nem kielégítő. A lábazati rész nedvesedik, emiatt az alsó szakasza a többi résznél rosszabb állapotban van.

A projekt keretében az épület nyílászáróinak egy része cserélve lesz. A többi, főként a régi épületen lévő nyílászárók felújításra kerülnek. Néhány ablak belső szárnyai hőszigetelő szerkezetekre lesznek cserélve. Néhány ablakon az üvegezés helyére új, hőszigetelő üveg kerül. A régi épület utcai homlokzatai felújításra kerülnek. A régi épület lábazatai fel lesznek újítva, az új épületrész körül új, szerelt, kiszellőztetett kő lábazat készül.

A fejlesztés hatására az intézmény működési költségei számottevően mérséklődnek, csökken a környezetterhelés valamint hozzájárul a városkép javításához is.