24
MáR
2015

Óvoda nagyböjti szentmiséje a kápolnában

A Szent Mór Óvoda számára iskolai kápolnánkban nagyböjti szentmisét tartott Nagy Norbert atya 2015. március 24-én a gyerekek, szülők, hozzátartozók, óvónők és a szentmisén szolgálók részvételével. A vezérgondolat az volt, hogy Jézus szenvedése és föltámadása ugyanannak a SZERETET-nek a megnyilvánulása, amely nemrég a Karácsony örömét, a gyermek születését hozta mindnyájunknak. Az “interaktív homíliában” arról esett szó, hogy a szeretet megnyilvánulásai Istennek tetsző dolgok, a másokon való segítés Jézus példája és ereje alapján teljesedhet ki.

 DSC09488-006

A könyörgéseket szépen beosztva mondta hittantanárunk, az óvodás, az óvó néni és a szülő:

  • Jézus Urunk! Te, aki Püspök Atyánkat és papjainkat szolgálatodra hívtad, áraszd bőséges áldásodat rájuk! Védelmezd őket megpróbáltatásaik idején, erősítsd meg őket hivatásukban és Szentlelked erejével töltsd el őket! Hallgass meg Urunk!

 

  • DSC09490-007Jézusunk! Te azt mondtad: „Engedjétek hozzám a kisdedeket!” Kérünk Téged, légy oltalmazója óvodánknak. Segíts minket, hogy a Te akaratod szerint nevelhessük a ránk bízott gyermekeket és Hozzád vezethessük őket! Hallgass meg Urunk!

 

  • Mennyei Atyánk! Te szerető szülőkkel ajándékoztál meg minket. Légy családunkkal, hogy kicsik és nagyok egymást szeretve a Te örömödre élhessünk! Hallgass meg urunk!

 DSC09491-008

  • Megváltó Jézusunk! Kérünk Téged, hogy a nagyböjti időben bűnbánatunk által megtapasztalhassuk megbocsátásod örömét, és feltámadásod ünnepén tiszta szívvel ujjonghassunk! Hallgass meg Urunk!

 

A szentmise énekrendje az állandó részeken és a zsoltárokon kívül taizé-i énekekből lett összeállítva, amelyek szépen szóltak az egybegyűlt közösség hangján.

KÉPGALÉRIA Gyöngyösi István fotóiból

Az “Interaktív homilia” részlete (Mp3)