27
NOV
2015

Csillagászati földrajz háziversenyt rendeztünk a 9. évfolyam felfedezői számára

hullócsillag-csík

Minden a Tejútrendszer és az Androméda-köd összekuszálódásával, a Milkdromeda-val kezdődött, hogy aztán a Naprendszerrel mélyítsük el kapcsolatunkat, majd egyre közelebb kerüljünk Lajka kutya és társai tapasztalataiból tanulva a fekete lyukakon át az Univerzum rejtelmeihez.

Izgalmas, színvonalas prezentációknak lehettünk szem- és fültanúi november 26-án, csütörtökön a 007-es teremben. A kilencedik évfolyam mind a négy résztvevő csapata kitett magáért.

Csillag-versenyAz előadások közben érdemes volt lejegyezni a hallottakat, mivel a verseny második felét képező csillagászati kvíz részben a prezentációk anyagából készült.

A mezőny rendkívül szorosnak mondható, mindössze egyetlen ponttal maradt le a dobogóról a „Happy Lamas” csapat: Fischer Júlia, Prokop Kitti és Schmidt Adél (9.e).

Harmadik helyen tündökölt a „The lyúth rendszer” csapata: Budavári Sebestyén, Kling Sebestyén és Szemes Ferenc (9.g).

A második helyen landolt a „MASAT-1” csapata Éva Balázs, Iloskics Mátyás és Rostás Dávid (9.e) közreműködésével.

A dobogó legfelső fokára juttatta intelligenciája az „M.I.” csapatot: Balog Virág, Hizsnyik Zsófia és Lajó Odil (9.g) fogadhatta szívbéli gratulációnkat és (egyelőre az űrrepülőjegyek ára még nem gyűlt össze a kulturális alapban) jelképes jutalmainkat.

Az esemény maradandó élményt nyújtott és ismétlésért kiált!

Köszönet és szívbéli gratuláció minden résztvevőnek:

Engelné Tóth Klára és Riegerné Keserü Bernadett

Ízelítő a prezentációkban felhasznált csodálatos képekből:

Montage