08
JúN
2016

A Szent Mór Óvoda év végi hálaadó szentmiséje

2016. június 8-án 10.45-kor a Szent Mór Iskolaközpont Szent Kereszt Kápolnájában közös hálaadó szentmisére gyűltek össze az óvoda kis- középső és nagycsoportos óvodásai, óvónői és dajkái.

A szentmisét Nagy Norbert atya mutatta be. A homíliában arról beszélgetett a gyerekekkel, hogyan teljesíthetik Jézus kérését, amit az evangéliumban hallottak: megtartani és beteljesíteni a törvényt (Vö. Mt 5, 17-19).  Hogyan lehetnek a “föld sójává” hogyan tehetik “finomabbá-ízesebbé” társaik és családjuk életét.

Az egyetemes könyörgéseket az óvónők fogalmazták meg és imádkozták a közösség nevében:

–  Jézusunk! Add bőséges áldásodat óvodánkra! Kérjük, hogy a Te nagyobb dicsőségedre végezhessük munkánkat és közösségünk egyre erősödjön a hitben és a szeretetben! Hallgass meg Urunk!

–  Édes Jézusunk! Segítsd a nagycsoportosokat, hogy az iskolában jól és szorgalmasan tanuljanak! Hallgass meg Urunk!

–  Jézusunk! Kérünk, áraszd végtelen szeretetedet családjainkra! Segítsd a szülőket, hogy szeretettel, türelemmel, bölcsességgel nevelhessék gyermekeiket. Add meg minden gyermeknek, hogy szerető családban növekedhessék! Hallgass meg minket!

–  Kérünk Téged Urunk! Segítsd munkánkat, hogy gyermekeinket a szépre és jóra nevelhessük! Hallgass meg Urunk!

–  Jézusunk! Add áldásodat a megérdemelt nyári pihenésre, és arra, hogy óvodásaink és közösségünk szeretetteljes és élmény dús időt tölthessenek családjaikkal a vakáció folyamán! Hallgass meg Urunk!

–  Istenünk! Előtted nagyon nagy érték a gyermek, jutalmat ígérsz azoknak, aki csak egyet is befogad a kicsinyek közül. Megköszönjük gyermekeinket, óvodásainkat, és azt az örömöt, amelyet a velük való élet, a nevelésük adott.
Gondjainkat, aggódásainkat, félelmeinket szeretnénk megosztani Veled, mert egyre inkább érezzük, hogy szükségünk van Rád.
Kérünk, segíts, oltalmazz bennünket, légy velünk örömeinkben is hogy áldott, boldog önfeledt, vidám legyen a szünidőnk, és testben – lélekben  feltöltődhessünk! Hallgass meg minket!

A szentmise elbocsájtó áldása után az kis- és középső csoportosok versekkel  búcsúztak nagycsoportos társaiktól.

Osszekapcsolt-

Az Úrnak mondott hálaadás után a vezető óvónő megköszönte Norbi atyának és minden munkatársának szolgálatukat. A szívhez szóló szavak mellé személyre szóló ajándékokkal is kedveskedett mindannnyiuknak.

 – Köcsky Tiborné –

KÉPGELÉRIA
Gyöngyösi István fotóiból