14
NOV
2016

Szent Márton nap az óvodában

„Szent Mártonnak ünnepén, égő lámpást viszek én….”

index

November 9-én Szent Mártonra emlékeztek az óvoda családjai. Az estébe hajló programra örömmel jöttek a családok. Az óvoda udvarán közös libás népi játékok játszásával, mondókázással kezdődött a program, amiben mindhárom csoport gyermekei részt vettek és a szülők is bekapcsolódtak.

page-1

Az idő kicsit hűvös volt, így különösen jól esett a forró tea, és a libazsíros kenyér amit a dadus nénik kínáltak a vendégeknek. Volt közös éneklés, melyet Flach Ferenc édesapa kísért gitáron. Majd Nagy Norbert atya az óvoda lelkésze megáldotta a lámpásokat. Hangsúlyozva hogy a Mártoni lámpások a szeretet fényét jelképezik, őrzik, amit otthonaikba is vigyenek magukkal a családok. A közös ima után  indult útnak az óvoda közössége a Székesegyházba. A sor hosszasan kígyózott a templom felé, a várfal sétányon, ahol Kajtár Edvárd plébános atya fogadta a családokat.

page-2

Edvárd Atya beszélt a Mártoni szeretetről, irgalmasságról, így kapcsolódva a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság évéhez. A családok az atyák vezetésével együtt mentek át az Irgalmasság Szent Kapuján. Az altemplomban ismét felhangzott a „Szeretet áradjon köztünk” dal melyet minden felnőtt és gyermek nagy átéléssel és örömmel énekelt.

page-3

Edvárd atya még meghívta a családokat az óvoda névadójának tiszteletére szentelt kápolna megtekintésére, ahol a freskók segítségével felidézte a szent püspök  életének történetét.

A közös ima után vettek búcsút a családok egymástól és a templomtól.

A cikket írta: Tomposné Kovács Edit

A képeket készítette: Juhos Szilvia