30
NOV
2016

Adventi készület a Szent Mór Katolikus Óvodában

Az adventi készület első mozzanataként az intézmény családjait hívták meg koszorú készítésre az óvodapedagógusok. Az általuk beszerzett alapanyagok segítségével minden család az otthonába illő, számukra kedves koszorút alkothatott. A munkát vidám hangulatú beszélgetés és agapé kísérte.

Nagy Norbert atya az óvoda lelkésze isten áldását kérte a koszorúkra és azok készítőire, közös ima és éneklés kíséretében. A családok  az adventi gyertyák fényével együtt magukkal vitték ennek az estének minden örömét, meghittségét.

„ Ez a karácsony misztériuma és Názáret titka, amely család- illatot áraszt!….. amely után a keresztény családok is szomjaznak, hogy megújítsák reményüket és örömüket.”

                                                                                   Ferenc Pápa- Amoris laetitia,65.

osszeskep_l

KÉPGALÉRIA

November 29-én délelőtt a Szent Mór Iskolaközpont Szent Kereszt Kápolnájában közös gyertyagyújtásra gyűlt össze az óvoda közössége és a 4.b osztály tanulói.

A diákok Ámosz kis báránykájának meséjével és a béke, hit, szeretetet és a remény gyertyájáról szóló történettel hozták közelebb advent üzenetét a kicsinyeknek. Az iskola kápolnájának adventi koszorújáról, gyújtotta meg Nagy Norbert atya a kis, középső és nagycsoportok koszorúinak első gyertyáit, közös imádság és áldás kíséretében. A gyermekekkel történő beszélgetés során kiemelte a négy gyertya üzenetének fontosságát, kérte a gyermekeket és nevelőiket, hogy jól véssék szívükbe ezeket a gondolatokat.

„Keressétek a békét, ne feledjétek a hitet, ne tagadjátok meg egymástól a szeretetet.”

osszekapcsolt_l

KÉPGALÉRIA