25
MáR
2017

Alsósok a Víz Világnapjára szervezett gyermekprogramon

Emlékezetes délutánt szerzett nekünk az Pécsi Állatkert és a Tettye Forrásház Zrt. szervezésében létrejött program, amelyre meghívást kaptunk.

Az 1.c és a 2.b osztály különbusszal jutott föl a Mecsekoldalba, ahol már vártak minket.

Először kiállítást láthattunk a víz fontosságáról, a vízgazdálkodás részleteiről, a pécsi vízművek történetéről, a csapvíz és a szennyvíz gyerekek számára is érdekes információiról.

Ezután az akváriumokhoz mentünk, és a vízhez leginkább köthető állatok; a halak életéről tudhattunk meg sok érdekes dolgot, majd megcsodálhattunk egy szokásos haletetést. A medúzákat is megtekinthettük, majd mikroszkóp és kivetítő segítségével a planktonok életébe is bepillantást nyertünk.

Ezt követően egy foglalkoztató terembe vezettek bennünket, ahol kistermetű állatok szuszogása közben a tengerek és vizek apróbb élőlényeinek maradványait láthattuk a kagylóktól a tengeri csikóig. Érdekes volt egy hosszúkás csiga metszete, és a különböző számú ágakkal rendelkező tengeri csillagokat is körbeadhattuk egymásnak. Itt az elsősök a teknős-etetést is láthatták.

A program végén az udvaron elhelyezett „vizes játékokkal” is szórakozhattunk, volt ott hulladék-halászat pecabottal, római kori vízvezeték-építési lehetőség habkövekből, és volt ott egyéb, pl. a vízi állatok táplálkozását modellező golyós játék is. A leggyorsabbak még eljuthattak kedvenc állataikhoz is, pl. a vidám fókagyerekhez, vagy a gyönyörű tigrisekhez, akiket sosem szabad kihagyni.

 

KÉPGALÉRIA 
Gyöngyösi István fotóiból