07
áPR
2017

Családi keresztúton az óvodai közösség

Április 5-én, szerda délután családi keresztutat szervezett a Szent Mór Óvoda közössége Dr. Kajtár Edvárd atya vezetésével és Geiszelhardt Sára (Pécsi Katifi) önkéntesének közreműködésével, a Székesegyház altemplomába.

A keresztútra imádságokkal, énekekkel, lelki ráhangolódással készültünk fel az óvodában a nagyböjti időszakban. Ehhez kaptunk támogató segítséget Sáritól, aki gitárral kísérte az énekeket.

A keresztútra 16 óra után kezdtek gyülekezni a családok  (szülők, nagyszülők, testvérek ) az óvodában, hogy a Székesegyházba induljunk az óvoda teljes közösségével együtt.

A Székesegyház plébánosa, Edvárd atya nagy szeretettel várt bennünket, a közös éneklés után levonultunk a gyerekekkel és a  felnőttekkel az altemplomba. Edvárd atya a keresztút állomásain végigvezetett minket, és elbeszélte a gyerekeknek, hogy mi történt Jézussal Húsvét előtt. Bemutatta a domborművek segítségével Jézus és kísérői útját a Golgotán. A stációkon végighaladva a közösség együtt énekelt és imádkozott.

A keresztút végén a gyerekek elhelyezték az általuk készített jóságvirágokat az altemplom oltára elé, a családok pedig mécseseket gyújtottak. Búcsúzóul az óvónők által készített kis kereszteket vihettek magukkal a résztvevők.

A szöveget írta: Vassné Riba Enikő és Juhos Szilvia

A fotókat készítette: Juhos Szilvia
KÉPGALÉRIA