24
MáJ
2017

Az együttérzés szobrának bemutatása Pécsett – meghívás az eseményekre

Szeretettel tájékoztatjuk Önöket, hogy Washington, London, Vatikán és a világ számos nagyvárosa után Pécsett is látható lesz az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobor.  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Pécsi Egyházmegye és keresztény szervezetek “fogadják”, hogy a város lakói találkozhassanak vele ezen hétvégén.
A köztéri alkotás az elesett emberekre hívja fel a figyelmet, azt üzeni, hogy lássuk meg bennük is Krisztus arcát. A szobor fő üzenete nagyon közel áll a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meggyőződéséhez, mely szerint a hajléktalan embernek elsősorban a másik emberre van szüksége.
A rendezvénnyel kapcsolatos anyagokat (plakát, szórólap) csatoltan küldjük.
A szobor a Dóm téren kerül kiállításra, 2017. május 26. péntek délután 16.30-tól 28. vasárnap estig.
Kérjük, terjesszék az iskola dolgozói, diákjai és családjaik körében ezt az alkalmat! Vegyenek részt minél többen a három nap programjain (vagy amikor alkalmas), kifejezve együttérzésüket a fedél nélkül élőkkel és nélkülöző embertársainkkal!
Köszönjük segítségüket!
Üdvözlettel:
ifj. Csonka Pál
MMSz Dél-dunántúli Régió vezető
7621 Pécs, Janus Pannonius u. 6.
e-mail: csonka.pal@maltai.hu web: maltai.hu

Ma¦ültai logo fekete betu-L 
A bronzszobrot Timothy Schmalz kanadai szobrász tervezte, eredetileg Torontóban helyezték el. A szobor másolatai viszont több nagyvárosban is felbukkantak, így Londonban, Washingtonban, Madridban, Oklahomában és Rómában is.