24
MáJ
2017

Nyári program gimnazistáknak

 

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az idei évben is megrendezésre kerül a Pécsi Bölcsész KreaTábor 2017. július 3-7. között. A tábor segítséget nyújt a középiskolás diákoknak az érettségire való felkészülésben, megismerteti a résztvevőkkel a Bölcsészettudományi Karon művelt tudományterületeket, az itt oktatott szakokat.

JELENTKEZZ!

A táborban az izgalmas előadások, és szemináriumi beszélgetések mellett számos érdekes program várja a résztvevőket. A szemináriumokon a tábor résztvevői az egyetemen zajló alkotómunkába is betekinthetnek, közös szemináriumi munka során irodalom- és történettudományi, társadalomtudományi vagy angol nyelvi szemináriumi csoporthoz csatlakozva hozhatnak létre közös alkotást.

Angol nyelvi szeminárium: A szeminárium résztvevői ebben az évben különböző érdekes témakörökben hallgathatnak előadásokat angol nyelven. Délutánonként az előadásokon elhangzott nyelvi anyagot dolgozzák fel a nyelvi szemináriumon. A szeminárium munkanyelve: angol!

„Jubileum 650” szeminárium: A szeminárium tematikáját az idei év kiemelt egyetemi eseménye, a pécsi egyetem alapításának 650. évfordulója ihlette: a szeminárium résztvevői az irodalom- és a történettudomány területén kalandozva ismerkedhetnek a XIV. sz.-i egyetemek világával.

Társadalomtudományi – „öko” szeminárium: A szeminárium résztvevői a környezettudatosság társadalmi aspektusait vizsgálják meg az elhangzó előadások és az azokat követő műhelymunkák során.

A szakmai program mellett bemutatkoznak még a Kar más tanszékei, intézetei, szakjai, és

mindezt izgalmas kulturális programokkal egészítjük ki a város szívében.

A programokat a PTE Ifjúság úti, Rókus utcai épületeiben és a Zsolnay Negyedben tartjuk. A szálláshely a Márton Áron Szakkollégium, ahol a tábor rendjére éjszaka kollégiumi tanárok vigyáznak. A résztvevők számára igény szerint biztosítunk az ebéd mellett reggelit és vacsorát.

A tábor költségei: 

1. Teljes ellátás, részvétel, szállás, reggeli-ebéd-vacsora: 25.000 FT
2. Regisztráció + ebéd: 12.000 Ft
3. Regisztráció: 7.000 Ft

A jelentkezés határideje: 2017. június 15.

A KreaTáborba jelentkezni online, az ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével lehet!

A jelentkezés véglegessé a részvételi díj befizetésével válik, ennek részleteiről a jelentkezés után emailben értesítjük a jelentkezőket.

A táborral kapcsolatos kérdéseikkel Dózsa Zsófia kolléganőnkhöz fordulhatnak bizalommal a dozsa.zsofia@pte.hu e-mail címen.

Infók PDF – ben