28
MáJ
2017

Elsőáldozás

Elsőáldozók találkozója

Máriagyűd, 2017.május 27.

Dr. Udvardy György megyéspüspök találkozóra hívta az egyházmegye elsőáldozót Máriagyűdre.
Iskolánk elsőáldozói szüleikkel, tanítóikkal , hitoktatóikkal  és  Nagy Norbert atyával, iskolánk lelkipásztorával a nagy ünnepet megelőző napon látogattak a kegyhelyre.
A püspöki szentmisét követően a gyerekek 10 állomást felölelő akadálypályán haladtak végig, mely végén 10 gyöngyszemet összegyűjtve saját rózsafűzért készíthettek .
Ezt meglepetéskén bábelőadás követte. A programok sorát közös imádság zárta.

A vasárnapi elsőáldozás méltó előkészítése volt ez a napfényes, vidám nap.

Köszönet érte a szervezőknek!

(Köcsky Tiborné)

Elsőáldozási szentmise

Pécsi Székesegyház, 2017. május 28.

Izgatottan sorakoztak, fényképezkedtek, készülődtek a Szent Mór Iskolaközpont 3.a) és 3.b) osztályának elsőáldozói vasárnap délután, a 4 órakor kezdődő szentmise előtt.

A hosszú és alapos felkészülés, első gyónás után végre olyan szentmisén vehetnek részt, amelyen az Oltáriszentséget is magukhoz vehetik, és ezzel egész hátralévő életükre lehetőséget kapnak a szentáldozásra.

Nagy Norbert atya köszöntötte őket és vendégeiket, a híveket, nevelőket. Igazi gyermeknap ez a mai, hiszen az ünnep ma duplán is róluk szól, hiszen nagy esemény részesei; Jézust fogadhatják a szívükbe.

Norbert atya homíliájában
először kérdéseket vetett fel; hol lehet a mennyország, mi a helyszíne a meséknek, az álmoknak? Említette, hogy mivel ma Urunk mennybemenetelének ünnepe van, megpróbáljuk elképzelni, hová is ment fel Jézus. Beszélt az égről, a csillagokról, és az űrhajósokról, akik bizony semmit sem láttak a mennyek országából… Ezután a játék, játékosság alapgondolatával vezette végig Isten tervét, Jézus cselekedeteit, amelyeket “el- és eljátszva” ismétlünk a szentmiséken, ünnepeinken, imáinkon. Megvan a cél, rajthoz álltak már a szereplők, élnek már a szabályok. Mindezt Jézus indította, amely játék végső jutalma az örök élet. A játékban persze hibázhatunk is, mindig megbánhatjuk, meggyónhatjuk, megbocsátást nyerhetünk. Ez Isten nagy átváltoztató játéka. Ő irányít, ő a szabályok kidolgozója. Adjuk tovább, amit elindított – az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ő kopogtat, ha beengedjük, hozzánk költözik. Engedjük be!

 

 (Gyöngyösi István)

KÉPGALÉRIA
Köcsky Tiborné és Kovács László fotóiból