13
JúN
2017

Mesetábor

     Bár évvége felé már kissé megfáradunk, sőt, a másnapi túratábor izgalmában élünk, mégis az alsósok legszebb napja a hagyományos, ún. „Mesetábor”. Izgatottan gyülekezett június 13-án a mintegy 200 kisdiák, hogy osztályközösségükkel egy kis színdarabot adjon majd elő a többiek és tanítóik részére.

    Már a kezdés is meglepetés volt; „napirend” előtt a 3. a) osztály kis zenekara indította a programot, Stang-Bokor Viktória ütőtanár vezetésével. Carl Orff: Schulwerk I. kötetéből a C-dúr Rondót (A felvétel az osztályesten készült.) játszották. Ügyesen éltek a zeneiskolások által nyújtott lehetőségekkel, és bár még csak alsósok, mégis frappáns, egymásra figyelő, tiszta, pontos zenét élvezhettünk.

    A különböző csoportok – és tanítóik – adottságait, érdeklődését, lehetőségeit a továbbiakban is jól láthatóan kihasználták a színielőadás résztvevői. Ez már a témaválasztásnál és a főszereplők kiválasztásánál is kitűnően látszott. Így került sor mesekönyv, mesefilm, vallásos legenda, tréfás színdarab stb. nyújtotta történetek feldolgozására, énekes és hangszeres részletek gyönyörű beépítésére.

    Itt minden gyerek tanulja a szövegmondás, a kiállás, a hangképzés, a mozdulatok, gesztusok által megvalósítható különböző jelenetek minél élvezhetőbb előadását. A hatalmas tapsokból kiderült, hogy mindezt a közönség is élvezte.

  Köszönjük a tanítóknak a sok munkát, a gyerekeknek a készülést, betanulást, gyakorlást, szülőknek a háttérmunkát – öltözékek, eszközök biztosítását.

    Kár, hogy egy évet kell várni arra, hogy folytatódhasson a kicsik legszebb napja, a Mesetábor!

A program a következő volt:

Osztályzenekari előadás – 3.a) – Stangl-Bokor Viktória

Dr. Bubó – Babonaság – 3.a) – Kolterné Pécsi Tímea

Benedek Elek: Az egerek gyűlése – 1.c) – Tanító: Kasler Zsuzsanna

A szomorú királylány és a csodafurulya – 1.b)  – Tanító: Novotnyné Pukli Annamária

A Boldogasszony papucsa – középkori legenda – 2.c) – Tanító: Köcsky Tiborné

Max Lucado: Zöld orr – 2.a) – Tanító: Kutnyák Judit

3 mese Csukás Imre: Téli tücsök c. kötetéből – 2.b)  Tanító: Pap Zoltánné

Tarcsai Szabó Tibor: Pamuhihőke és a Kencefice-csudamice kapszula – 4.b) –  Tanító: Kissné Gruber Adrienn

KÉPGALÉRIA
Gyöngyösi István fotóiból