09
áPR
2018

A Ritmusvarázs Ütőegyüttes és a svájci Tornado Band közös koncertje

Kapcsolatok építésére és közös élmények átélésére is alkalmas, ha zenészeink találnak a nagyvilágban hozzájuk hasonló profilú csoportokat. Így lelt egymásra a Szent Mór Iskolaközpont Ritmusvarázs Ütőegyüttese és a svájci Baselből érkezett Tornado Band. Az együttes a Schlagzeug- und Marimbaschule Edith Habraken (Az iskola honlapja  http://www.smeh.ch/) növendékei, művészeti vezető: Sier Tímea.

Közös próba

A Magtár Látogatóközpontban megrendezett közös koncerten a közönség egy igényes, sokszínű és igen jó hangulatú műsort láthatott. Stangl-Bokor Viktória vezetésével először a vendéglátó Ritmusvarázs muzsikált, de bemutatkozott a felsősök kamaracsoportja is, az “utánpótlás” csapat.

Ezután vendégeink következtek, akik bebizonyították, hogy mennyire sokoldalúak akár a műfajok, akár a hangszerelés tekintetében. Az örömteli muzsikálás végül a két együttes közös fellépésével zárult. A koncert után igen jól esett mindkét együttesnek a közös svéd asztalos vacsora.

Közös vacsora

Közös vacsora

A vendégeink az ittlétük során megismerkedtek a város számos látnivalójával,  jártak a Bazilikában és a Püspöki Palotában, és tiszteletüket tették a Sétatéren található Kodály Zoltán szobornál is. Dr. Kresz Gáborné tanárnő német óráját is meglátogatták, melyen kedélyes beszélgetés alakult ki.

A történet itt nem ér véget, hiszen a mi együttesünk baseli vendégszereplését már el is kezdték szervezni.

A történet itt nem ér véget, hiszen a mi együttesünk baseli vendégszereplését már el is kezdték szervezni.

KÉPGALÉRIA
Gyöngyösi István, Obert Csaba és Stangl-Bokor Viktória fotóiból

VIDEO
Visontai László felvételeiből
1. A Ritmusvarázs műsora
2. A Tornádo Band programja