26
áPR
2018

MŰVÉSZETEK NAPJA – 2018.

Az idei Művészetek Napja április 23-án került megrendezésre a Pécsi Nemzeti Színházban. Domonicsné Nagykéry Zsuzsanna művészeti igazgatóhelyettes köszöntötte a zsúfolt nézőtéren elhelyezkedő vendégeinket, majd kifejezte hálánkat a PNSZ vezetősége és munkatársai felé, hogy immár 6. alkalommal nyújtott méltó környezetet iskolánk művészeti nevelésben részesülő tanulóink nagy éves bemutatkozásához. Mielőtt felhangzott volna az első műsorszám, meghallgattuk dr. Udvardy György Megyéspüspök Úr üzenetét, amelyet levélben küldött el.  A közös alkotás szépségét és örömét méltatva sikeres estét kívánt mindnyájunknak.

A már bevált módon zajlott az esemény, amely gyakorlatilag egy nagy koncert, a zeneszámok között  képzőművészeti műhelyeink legszebb munkáit bemutató filmvetítésekkel.

A rendezvényen ezúttal 5 énekkar és 4 zenekar, valamint a Néptánc Szakkör szerepelt, és 6 képzőművész tanárunk több száz tanulójának munkája a vetítések során.  Az első; “Tavasz kis képzőművészeink szemével” című kisfilm a “B”-tagozatos Szolfézs Kamarakórus zeneszáma alatt került vetítésre. A másik “plusz” ezúttal a Tornacsarnok Projekt volt, melyet egy közös graffiti képviselt az építkezés által azóta már  eltüntetett Bagolyvár felé néző betonfalon.

Minden résztvevőnek, felkészítőnek, szervezőnek és segítőnek köszönet a munkájáért!

Megtekinthető és letölthető a YouTube-ra már felkerült video-összegzés
(Gyöngyösi Mária és Gyöngyösi István munkája) két részben:

Művészetek Napja – 2018. – Zeneművészet

Művészetek Napja – 2018. – Képzőművészet

KÉPGALÉRIA
Gyöngyösi Katalin, Gyöngyösi István és Timkó János Pál fotóiból