03
SZEPT
2018

Első reggeli kápolna az alsóbanA tegnapi évnyitón az elsőseink részére elhangzott, hogy most sok olyasmi következik, amely életetekben először történik. Ha belegondolunk, mindannyiunk mindegyik perce először – és visszahozhatatlanul – történik. Lehet élni a lehetőségekkel és ezt a percet jól átélni, vagy el is lehet szúrni. Rajtunk múlik, és most évkezdéskor ehhez kérjük a Szentlélek és mindjárt a mai nap szentje; Nagy Szent Gergerly pápa segítéségét. Ő a zenészek, énekesek, tanárok és tanulók védőszentje. Ezért az ő kivetített képe várta a Hunyadi úti kápolnába érkezőket.

Elsőként Szalainé Fábián Zsuzsanna alsós igazgatóhelyettes köszöntötte a társaságot, külön az elsősöket és szüleiket. Reméli, hogy jól fogja magát mindenki érezni a Szent Mór Iskolaközpontban. Hogy ez tényleg működjön, néhány szabályt elmondott a házirendből, a porta és az udvar rendjével kapcsolatban.

Ezután Gyöngyösi István énektanár és tanító vette át a szót, illetve a hangot –  közös éneklésre biztatva a gyerekeket, külön figyelemmel az elsőseinkre. A szokásos Szentlélek-hívó énekünket szólaltatták meg, először a refrént gyakorolva: Jöjj el, jöjj el, jöjj el, jöjj el, jöjj Szentlélek Úristen!

A kicsik örömére az évnyitón készült képekből is vetítettünk, amelyben a két első osztály gyülekezik, majd dr. Udvardy György megyéspüspök úrral ünnepélyesen bevonul  a “Veni Sancte” helyszínére, a Székesegyházba.

Hagyományos év eleji kedves történetünket a “betűpostás”-ról ezúttal Széles Edit néni mesélte el.

Érdemes megfogadni a mondanivalóját, hogy ahol szép szavakkal beszélnek egymással az emberek, ott érdemes élni, ott boldogok mindnyájan. Ezt itt mi is megtehetjük napról napra, hogy kedvességünkkel másokat és egész környezetünket megajándékozzuk.

Végül a Kicsinyek Kórusának újjászervezése érdekében hallottunk tudnivalókat, elismerést az eddigi munkájukért és kérést a folytatásra, ill. másodikosaink csatlakozására.

Első kápolnánk végén az első évfolyamosokról első osztálykép készült – ők a nagy reménységeink!

1.a) osztály

1.b) osztály

Szöveg és fotók: Gyöngyösi István

KÉPGALÉRIA