18
OKT
2018

Tanulástechnikai tréning szülőknek

 –

Iskolánk tanulásmódszertani workshopot kínált az ötödik évfolyamos diákok szüleinek. Az ötödik osztályban új tantárgyak, új pedagógusok vannak. Ahhoz, hogy a változások gördülékenyen menjenek, nagy segítség lehet a felső tagozatba lépő diákoknak, ha hatékony, örömmel végezhető, kreatív tanulási technikákat használnak. Sok szülő kíséri gyermekét a tanulás folyamatában, nekik kínált ez az alkalom hatékony segítséget, hogy minél eredményesebben támogathassák gyermekeiket, és megismerkedhessenek az iskolában használt korszerű pedagógiai módszerekkel.

A tanulásmódszertani eszközök használata  hasznos  lehet  a tanulás hatékonyságának növelésében a könnyebben és a  nehezebben tanuló diákoknak , valamint tanulási nehézséggel, figyelemzavarral küzdőknek.  A hatékony tanulás szervezésében kiemelt szerepet kap a tanuláshoz való tudatos viszony kialakítása, a hosszú távú memória és a hálózatos gondolkodás erősítése, és az egyéni tanulási stratégiák kialakítása és begyakorlása valamint a koncentrációfejlesztés.

Kiss Barbara (magyartanár, logopédus, tanulásmódszertani – tréner) és Abainé Dévényi Zsuzsanna (magyartanár, osztályfőnök) másfél órás intenzív, interaktív tréning keretein belül  játszott és gondolkodott együtt 32 szülővel.

A szülői igény fogalmazódott meg a diákoknak szóló tréningre és a szülők részére szóló további támogatásban.

Tisztelettel köszönjük a szülők nyitott és aktív jelenlétét!

Kiss Barbara

KÉPGALÉRIA