13
NOV
2018

Beiskolázás keretében nyílt napot tartottunk

Idei tanévünk beiskolázási időszakáhaz érkeztünk. Ennek első eseménye volt a november 13-ára meghirdetett nyílt nap.

A leendő elsőseink szüleinek szóló rendezvényünk már egy bevált forgatókönyv szerint zajlik. A reggeli kápolnánál Szalainé Fábián Zsuzsanna alsós igazgatóhelyettes köszöntötte a vendégeket.

A keddi kápolna mindig énekkel, zenével indítja a kisiskolásaink napját, melyet Gyöngyösi István vezet. Ezúttal a “Magyar szentek és boldogok” napján örvendezhettek, amelyben a zsoltársorokat a Kicsinyek Kórusa szolgáltatta. A kottákon kívül színes diavetítés zajlott azon Árpádházi magyar szentekről, akiket az “Isten hazánkért” kezdetű dal meg is nevez. Ezután a magyar szentekről, boldogokról és boldoggá-avatásra várókról készült listákon is elgondolkozhattunk, hogy egy ilyen kicsiny nemzet mennyi szentéletű, példaértékű személyt adott követendő például a világ katolikusainak. (Összesen 75 név szerepelt a három listán.)

A “kápolnázás” után vendégeink két helyszínen láthattak tanórákat a leendő tanítónénik vezetésével: Kutnyák Judit a 4.a) osztállyal, Pap Zoltánné a 4.b-vel mutatta be egy-egy matematika ill. magyar óra keretében, hogy általában meddig jutunk el 4 évi nevelő- és oktató munka során tanulóinkkal.

Ezek után a nagyteremben Nagy Andrea intézményvezetőtől és Szalainé Fábián Zsuzsanna igazgatóhelyettestől kaptak vendégeink vetítéssel egybekötött tájékoztatót iskolánk szervezeti kérdéseiről és mindennapi életéről.

A folyosókon sétálva egyéb látnivalókban is lehetett gyönyörködni: mindkét 4. osztály képes – szöveges paravánt állított, melyen az évek során történt emlékezetes események láthatóak, s mellette a gyerekek vallomásai arról, hogy miért szeretnek a “szentmórba” járni.

 

A kápolna előtt pedig kis papírtemplomocskákban gyönyörködhettünk, melyeket a 4.b) katolikus hittanosai és családjai készítettek a templomismeret témakörhöz.

További beiskolázási eseményeink között november 20-án alsós nyílt napot rendezünk, 30-án pedig megtartjuk első iskolanyitogató programunkat.

KÉPGALÉRIA
Széles Edit és Gyöngyösi István fotóból:

Nyílt nap leendő elsőseink szülei részére

Templomocskák