08
DEC
2018

Rotary – Advent – Pécs – 2018.

A  Rotary Club Pécs hagyományaihoz híven idén már 5. alkalommal rendezi meg Adventi jótékonysági ünnepségsorozatát. Ennek keretén belül 24 napon át minden nap 100.000,- Ft-os jutalmat adnak át a pécsi iskolák tehetséges, rászoruló diákjainak. Az összeget minden napra pécsi polgárok és cégek ajánlják fel, de az idei évben már az ország számos más pontjából is jelentkeztek adományozók. A támogatók óriás adventi naptárának a Nádor szálló ablakai adnak otthont, melyekben minden nap az adott napi adományozó cég logója köszön vissza ránk. Az idei évben, december 7-én iskolánk 8.a osztályos tanulója  – Kozma Réka – részesült a jutalomban, melyet egy anonim magánszemély ajánlott fel.

Réka osztályfőnöke – Blatt Barbara – kedves szavakkal méltatta, szorgalmát és segítőkészségét emlegette, és megállapította, hogy nagy öröm számára, hogy ez a leány az ő osztályába jár.

A program keretében mindig a jutalmazott iskolája ad rövid műsort a helyszínen. Ennek keretében felsorakozott az ütősök két csapata, népdalt énekelt Budavári Mária Róza, és két spirituálét a Vegyeskar; mindezt az egybegyűltek hatalmas tapssal jutalmazták.

A zenészek műsora részletesen:

Stangl-Bokor Viktória ütőtanár felkészítésében:
Felsős Ütős Kamara – Mikulás dalcsokor ( a különleges Boomwackers hangolt csöveken)
Ritmusvarázs Ütőegyüttes – Bosta: Hip-Hop on buckets
Tumpekné Kuti Ágnes és Stauróczky Balázs felkészítésében a Vegyeskar műsora
Papp Ágoston zongora és Stangl-Bokor Viktória csörgődob kíséretével:
Ismeretlen feldolgozó: Deep River
Kirby – Show: Plenty Good Room