03
FEBR
2019

Tanár – Szülő bált rendeztünk

Intézményünk egy igazi családi iskola. A pedagógusok és szülők együttműködése rendkívül szoros és sokoldalú, amelynek kibontakoztatására számos alkalom nyílik a „nemhivatalos” kötelezettségeken kívül is. Családi napok, Családi hangversenyek, Családi estek, közös kirándulások és sportnapok bizonyítják mindennek gyümölcsöző működését.

Az egyik legoldottabb lehetőség, a közös bál már két évtizedes múltra tekinthet vissza. Farsangi és őszi bálok egész sora áll mögöttünk, és alig vártuk, hogy az építkezés miatt bonyolulttá vált tavalyi év kimaradását pótolva végre ismét megrendezhessük a Tanár – Szülő bált. Idén a farsangi időszak középén, Gyertyaszentelő ünnepének napjára, február másodikára esett a választás. A körültekintő előkészítő munka eredményeképp a legközelebbi, legkézenfekvőbb és városi viszonylatban is legszebb helyszínt; a Baranya Megyei Közgyűlés Dísztermét sikerült megszereznünk, amely már önmagában is az ünnepi, emelkedett hangulatot sugallja.

Nagy Andrea intézményvezetőnk nagy örömmel köszöntötte a jelenlévőket a műsor megnyitásakor, és máris bejelentette az est programtervét.

Elsőként a Danies Speer Brass együttest köszönthettük, akik a Tradícionális amerikai zenében, ill. a Jazz-ben épp úgy otthon vannak, mint az igényes operafeldolgozásokban vagy indulók stílszerű megszólaltatásában. Mindezt a tudást bemutatva pompás show-elemekkel tarkított igazán magas színtű és mindenki számára élvezetes, szórakoztató műsort látott – hallott a publikum.

Sörfőző Zoltán zenekarvezető maga is a szülői közösségünk tagja; örömét fejezte ki, hogy a bál reprezentatív műsorához kaphattak felkérést. Programjuk a következő volt:

01_Just A Closer Walk – Tradícionális amerikai zene
02_New York, New York
03_Tiger rag
04_Tequila
05_Bizet-Carmen-részletek
06_ Semper Fidelis

Meglepő volt, hogy a jelmezek, mozgások, effektusok mellett – mennyire professzionális zenei előadást produkáltak – bőven volt mit megtapsolnunk.

Ezután – ahogy igazgatónőnk bejelentette; egy igen híres előadó – ÁKOS – műsora következett.
Iskolai híradóját felolvasva felidézte mindennapi életünk eseményeit. Tökéletesen hozta a régi poén szerinti kabarét, aminek a lényege; hogy amin napközben mérgelődünk, este jókat nevetünk…

Régóta mocorog iskolánkban egy alkalmi közösség; az Együtt – Nevelők Kórusa. Stauróczky Balázs szugessztív szervezői és vezetői képességének eredményeként ezúttal is meg tudott szólalni a csapat.

Három művet énekelt a kórus:

01_Scandinavian shuffle
02_Ride the chariot – spirituálé
03_Bárdos Lajos: Dana – dana („Hej igazítsad jól a lábod – Tíz farsangja, hogy már járod…”)

A hangulatos műsor utáni hosszadalmas taps jelezte, hogy a közönség is együtt lélegzett az előadókkal.

Ezután igazán jól igazították a lábukat Kovács Péter kiváló muzsikájára a táncosok.

Öröm volt látni a párokat, sőt, egy fiatal anyuka hátán legkisebb gyermekével is önfeledten tudott táncolni.

Az est folyamán gazdag büfé tette még teljesebbé és kellemesebbé az együttlétet, az iskola, a püspökség étel-ital felajánlása mellett nagyon sokan batyuval érkeztek, és tették még változatosabbá a menüt.

Engedtessék meg, hogy mindenkinek, aki az est sikeréért bármit is tett – szervezett, hozott – vitt, betanult – előadta, megsütötte – előhozta – nagyon köszönjük, hogy hozzájárult ehhez az emlékezetes estéhez.

KÉPGALÉRIA
Velner Eszter és Gyöngyösi István fotóiból