25
áPR
2019

Képzőművészeti kiállításunk megnyitója a Pécsi Kulturális Központban

Hagyományos eseményünk, a Képzőművészeti Tagozat Kiállításának megnyitóját ápr. 25-én tartottuk a Pécsi Kulturális Központban.

A gyönyörűen elhelyezett festmények, rajzok, kerámiák, egyéb kiállítási tárgyak és pályamunkák első nyilvános megtekintése és méltatása ünnepség keretében zajlott.

Elsőként iskolánk volt és jelenlegi fuvolásaiból álló kis zenekar előadásában hallhattunk egy szép zeneművet  May Viktória fuvolatanár felkészítésével; Munaretto Flautissimo. A később még elhangzott mű szerzője Quantz, címe Ária és Capriccio.

Ezután Velner Eszter köszöntötte a résztvevőket és átadta a szót a Pécsi Kulturális Központ igazgatónőjének; Kövesi Máriának, aki örömét fejezte ki a régóta tartó együttműködésünknek és a szakemberek által is elismert magas színvonalnak.

 

Ismét fuvolamuzsika zengett, majd Domonicsné Nagykéry Zsuzsanna művészeti igazgatóhelyettes nyitotta meg a kiállítást.

Dicsérte a kollégák munkáját, mely a harmonikus együttlétet és az alkotás örömét biztosítja növendékeinknek. Ezzel megismerteti a múlt értékeit, segít azok továbbélésében, a hagyománytisztelet kialakításában. Ez a fajta művészi munka  életre szóló szellemi-lelki gazdagságot nyújt. E folyamat kincseit osztjuk most meg a vendégeinkkel a grafika, festészet, kézműves és kerámia, valamint rajz órai munkák bemutatásával. Megköszönte mind a gyerekeknek, mind a tanároknak ezt a most látható szép eredményt. A kollégákat név szerint is felsorolta: Kovalovszki Éva, Megyesi Andrea, Jakab Gabriella, Schremné Velner Edit, Török Ildikó és Velner Eszter.

A folytatásban az “Egy kép egy történet” c. pályázat díjazottjai vehették át jutalmukat; nevezetesen:

3.
Sárkány Boglárka – 3.b
Pilgermajer Panna – 4.c

2.
Makra Hanna – 4.a
Szatori Johanna – 3.c

1.
Marton-Bódi Márton – 3.a
Reinodli Júlia – 3.c

Különdíj:
Harsányi Viktor – 3.b
Vata-Kovács Fruzsina – 3.b
Horváth Fülöp – 4.B
Tóth Jana – 4.a

 

KÉPGALÉRIA
Gyöngyösi István fotóiból