29
NOV
2021

Mohácson kirándult a 7. osztályos évfolyam

Mohácsi történelmi kiránduláson vettek részt a hetedik évfolyam tagjai november 26-án.

Az első programelem a Mohácsi Nemzeti Emlékhely meglátogatása volt, ahol először egy filmet néztünk meg a csata előtti, alatti és utáni történésekről, majd a kiállítást tekintettük meg, végül az egyik feltárt sírgödörnél hallgattuk a régész magyarázatát a legfrissebb tudományos eredményekről az ásatás kapcsán.

A második programelem már sokkal vidámabb témához kapcsolódott, ugyanis a Busóudvar interaktív kiállítása kötötte le a gyerekek és a kísérő pedagógusok figyelmét. Lehetett sokac táncot járni, búsónak öltözni, virtuálisan búsóként átevezni a túlsó partra, kereplővel mosolyra fakasztani a búsóálarcot zajszintmérővel.

A harmadik programelem pedig a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom meglátogatása volt, ahol a malomgazda érdekes előadásából a malom története, a taposómalom létrehozása (amiből tudomásuk szerint nincs több a világon) is kiderült. Utóbbit nem csak egyszerűen megnéztük, hanem ki is próbáltuk! Hát ember (akarom mondani, elítélt) legyen a talpán, aki ezt három órán keresztül sétálva tudja hajtani! (Az ókorban már használtak ilyeneket, és rabokkal hajtatták!)

Az sem szegte kedvünket, hogy egy kicsit áztunk és fáztunk, mert finom helyben sütött lepényt is kóstolhattunk, ami rövid idő alatt el is fogyott!

Köszönjük az egész napos, különbuszos évfolyam-kirándulást, melynek összes költségét iskolánk belső pályázatból finanszírozott!