29
NOV
2021

Szalagavató ünnepély 2021

2021. november 27-én gondos előkészületek után, biztonsági intézkedések közepette megtartottuk végzőseink számára a szalagavató ünnepélyt.

„A szalaggal össze tudsz kötni dolgokat, tárgyakat. Ez a szalag, rajta a címerünkkel, Téged jelképesen alma materedhez, a Szent Mórhoz köt. A szalag díszesebb, finomabb anyagból készül, mint a kötél. Szalaggal az ajándékot szoktuk ékesíteni, az ajándék Te, magad vagy – szüleidnek, szeretteidnek, barátaidnak, tanáraidnak.”– Nagy Andrea igazgató asszony szavai nyitották meg az ünnepséget.

A megható szalagtűzési ceremónia után a műsorban szerepelt a 11.-es lányok kamarakórusa, egy Webber átiratot énekeltek, a Ritmusvarázs ütőegyüttes Sáry Bánk: Tik-tak zenéjét az elsötétített teremben világító ütőkkel adta elő. A 12. évfolyam osztályfőnökei beszédükben sok közös emléket idéztek fel. Megindító gondolataik nagyon személyesen szóltak tanítványaikhoz. A 12. g-sek énekben sorolták a köszönetet mindenért, az f-esek szóban, négy diák előadásában, viccesen-komolyan. A 11.-esek ajándéka egy közös emlékeket és szentmóros létet megidéző beszéd, és egy társuk saját szerzeményű dalának előadása.

A 12. osztályok egy-egy keringő koreográfiája és a hagyományos szülő-diák tánc nyitotta meg a szűkebb keretekben szervezett bált.

Zárásul álljon itt az anekdota, amelyet igazgató asszony mondott el, és amely a 12.-eseknek szólt, de mindannyiunkat elgondolkodtathat:

„Az idős ács egy szép napon úgy döntött, befejezi eddigi teendőit. Főnökének jelezte ezt, s mondta: – Valahogy majd csak elleszek! A főnök nagyon sajnálta, hogy elveszíti legjobb ácsmesterét, és arra kérte őt, hogy utoljára segítsen még neki felépíteni egy házat.

– Az ácsmester ráállt, de nem telt el sok idő és máris látni lehetett, hogy az utolsó házba a szívét már nem tette bele. Az elvégzett munka hanyag volt, a felhasznált anyagok minősége silány.

– A ház átadására megjelent a főnök is, magával hozta a ház kulcsait, és átadta azokat az ácsmesternek.

– – Ez a Te házad – mondta. – Ezt én adom ajándékba. Az ácsmester meg volt döbbenve. Milyen kár….. Ha tudta volna, hogy a saját házát építi, egész másképp dolgozott volna.

Viseljétek ezt a szalagot a következő hetekben úgy, hogy mindig emlékeztessen Benneteket arra: azon az úton, melyen most haladtok, a saját magatok házát építitek!”

Néhány  kép az ünnepség pillanataiból:

(további képek a Galériában tekinthetők meg IDE KATTINTVA)