06
MáRC
2022

Leendő kiscsoportos óvónénik bemutatkozása

Kedves Szülők!

Leendő kiscsoportos óvodapedagógusként szeretnénk bemutatkozni és a számunkra legfontosabb gondolatokat megosztani Önökkel.

2019 szeptembere óta dolgozunk közösen csoportunkban. Az együtt töltött évek alatt teljes egyetértésben, oldott, nyugodt légkört teremtve neveltük, szerettük a gyerekeket.

Különböző egyéniségek vagyunk, ezáltal a kicsik is színesebb palettáját kapják a napi játékos tevékenységeknek, foglalkozásoknak.

Fontos számunkra a mindennapok pozitív megélése, a kölcsönös őszinte kapcsolat és bizalom kialakítása a szülőkkel és a gyerekekkel. Célunk, hogy a gyerekek szeressenek óvodába járni.

A befogadás folyamatát -lehetőség szerint- úgy tervezzük, hogy az első néhány napban az édesanya vagy édesapa is velünk tarthasson. Az óvodai közösség alakulása, a szokás és szabályrendszer fokozatos megismerése biztonságot ad a gyerekeknek a változatos játékos tevékenységek közben. Az együtt játszás, ölbéli játékok, mondókázás, éneklés, mesélés, mozgás és közös alkotás során szerzett élmények felkeltik a gyermekek érdeklődését, erősítik a közösséghez tartozás vágyát. A keresztény értékek közvetítése, a csendes percek, gyertyagyújtások teszik még bensőségesebbé mindennapjainkat.

Feltétel nélküli szeretettel várjuk kiscsoportosainkat szeptembertől!

 

Vassné Riba Enikő és Hernesz Barbara óvodapedagógusok