16
MáRC
2023

Ideiglenes gimnáziumi felvételi jegyzék – 2023

Tisztelt Szülők! Kedves 8. osztályos diákok!

A Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziumába jelentkezett tanulók ideiglenes felvételi jegyzékét – intézményünk által meghirdetett orientációnként – az alábbi linken érhetik el:

KATTINTSON IDE

a felvételi jegyzék megnyitásához.

További információk
a középfokú felvételi eljárásban aktuális módosítási lehetőségekről

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítaniuk.

Módosítási lehetőségek:

– A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető).

Új tanulmányi terület felvétele is lehetséges olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola vezetőjével történt előzetes egyeztetés alapján.

– Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon szereplő tanulmányi terület törlése sem.

A módosító tanulói adatlap előállítása a tanulói adatlappal megegyező módon történik, vagyis:
– az egyéni jelentkezők a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer egyéni jelentkezők számára készített felületén, önállóan állíthatják elő,

– azon jelentkezők számára, akiknek eredeti tanulói adatlapját az általános iskola állította elő, a módosító tanulói adatlapot is az általános iskola állítja elő, a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer általános iskolák számára készített felületén.

A módosító tanulói adatlapokat március 23-ig kell továbbítania a jelentkezőnek (egyéni jelentkező esetén), illetve az általános iskolának (általános iskolás jelentkező esetén) az Oktatási Hivatalnak.

A fenti módosításokra 2023. március 21-23. közötti időszak áll rendelkezésre.
A középfokú felvételi eljárás végleges eredményéről 2023. április 28-án írásbeli értesítést küldünk a felvételire jelentkező tanulónak, szülőjének/gondviselőjének a jelentkezési lapon megjelölt értesítési címére.