15
áPR
2022

Egészségnap a Szent Mórban

2022. 04. 08-án került iskolánkban megrendezésre a “Szent Mór egészségnap”.

Osztályaink egészen elsőtől tizenkettedikig, változatos, az egészséges életmóddal, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos foglalkozásokon vehettek részt. Felsőseink és gimiseink körében így esett szó a sérülések megelőzésétől, a betegápoláson és az elsősegélyen át a zene jótékony hatásáig, valamint az egészséges táplálkozásig.

Alsóban a játékos feladatvégzésé volt a főszerep. Feladványok, rejtvények, rajzos programok színesítették a délelőttöt. Kóstoltunk zöldségeket, gyümölcsöket, beszélgettünk az egészség megóvásáról, a tisztálkodásról, a mozgás fontosságáról, az alvási idő jelentőségéről, a vízfogyasztásról. Lelki egészségünk érdekében szép zenével szolgált nekünk Kende Hanga (3.b, tanára: Csányiné Imre Zsuzsanna). Vendég is érkezett a 3.b osztályhoz, erről alsós tanítónk, Gabi néni az alábbiakat írta:

A mai egészség-napon osztályunkat meglátogatta Dr. Dunavári Erika, aki fogorvos.

Ő Ivánovics Dávid tanítványunk édesanyja.

Az interaktív előadáson sok érdekes dolgot láthattunk, tapasztalhattunk.

Megnézhettünk fogsort és a fognyűvő manócskákról is kiderült, hogy bizony léteznek, csak baktériumoknak nevezzük őket. Bizony a sok savas és édes üdítő a legnagyobb ellenségei a fogaknak. A csoki viszont nem. 🙂

A helyes fogmosást is megismerhettük.

Köszönjük a sok érdekes információt Erika néninek.

3.b osztály