20
SZEPT
2021

Közlekedik a család – országos bajnokunk lett

Országos bajnok lett a Beregi család!

Augusztus utolsó hétvégéjén tizedik alkalommal rendezte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság a “Közlekedik a család” országos vetélkedőt, ezúttal Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében.
A júniusi megyei fordulókból a legjobb eredményt elért családok vehettek részt a 3 napos, sokrétű tudást és gyakorlatot igénylő profin megszervezett versenyen.
A 20 családnak forgószínpad-szerűen kellett teljesíteni elsősegélynyújtási feladatokat, ittas vezetéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat, vízből mentést, újraélesztést, gumiabroncsokkal kapcsolatos tesztet, “Skodás” feladatokat, ügyességi pályákat autóval és kerékpárral, illetve egy komoly KRESZ tesztet.
Miután június közepén megtudtuk, hogy a Baranya megyei fordulót mi nyertük meg, nekifogtunk a készülésnek. Éjt nappallá téve teszteket oldottunk meg, elsősegély felkészítésre mentünk, többféle pályát építettünk, ahol a család apraja-nagyja gyakorolhatott biciklivel, autóval. Úgy gondolom, a közös családi programok élménye mellett nagyon hasznos volt felfrissíteni a több tíz évvel ezelőtt szerzett tudásunkat, illetve átadni belőle a gyerekeknek is, hiszen ők is velünk együtt tanulták a gyalogos-biciklis-autós KRESZT, az alapvető elsősegélynyújtáshoz szükséges ismereteket.
A versenyzés korhatára 6 év volt, így Csillag csoportos Ádámunk csak a szerencsés sorszám húzásban tudott segíteni, 2. a-s Boglárkánkra viszont már az elsősegélynyújtásnál is számíthattunk, illetve neki kellett megcsinálni a biciklis ügyességi pályát vadidegen biciklivel, új, számára ismeretlen elemekkel.
Ez utóbbi feladat és az eredményhirdetés Pannonhalmán volt, így biztos vagyok benne, hogy a Szent Móros kisdiákok és családjuk mellett a második pécsi püspök is ott állt!

Beregi Boglárka édesanyja