17
MáJ
2022

Művészettörténeti tanulmányi út a Ludwig Múzeumban és a Szépművészeti Múzeumban

A Szent Mór Iskolaközpont vizuális kultúra fakultációs csoportja művészettörténeti tanulmányi úton vett részt Budapesten a Ludwig Múzeumban és a Szépművészeti Múzeumban. Eredetiben tekintették meg a műalkotásokat. A tanulmányút célja volt az érettségire való felkészülés megsegítése.

Időgép. Új válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből című kiállítást az idővel, az idő múlásával és nevezetes dátumokkal kapcsolatos művek vezették be, majd családi fotókon, naplókon keresztül kapunk betekintést egyéni életsorsokba és családtörténetekbe, a közép-kelet-európai privát történelembe.

Kiterjesztett jelen – Átmeneti valóságok című a kiállításban megjelenő művészi gyakorlatok, alkotási folyamatok külön-külön, mégis közös nevezőn keresztül nyújtottak lehetséges alternatívákat folytonos jelleggel újraíródó mindennapjaink tükrében.

Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállításon 90 alkotást tekintettek meg a tanulók. Bosch különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző tárlaton a németalföldi mester teljes festői életművének közel fele, tíz saját kezű festmény volt látható.