16
FEBR
2022

Részvétel a Bolyai Természettudományos Csapatversenyen

2022.február 4-én került megrendezésre az Országos Bolyai Természettudományos Csapatverseny, amin iskolánkból szinte minden évben indítottunk csapatot.

Idén, a járványhelyzetre való tekintettel a területi (Dél-dunántúli) fordulót a szervező tanárnak saját iskolában kellett megrendeznie. Egy csapatot indítottam a 8.a osztályból, melynek tagjai: Erdélyi Barnabás, Kukai Ádám, Sónyák Péter és Vas Gergő volt.

Ez a verseny négy természettudományt ölel fel: a biológiát, a kémiát, a földrajzot és a fizikát. Az írásbeli feladatokat közösen kellett megoldaniuk a csapat tagjainak. Komoly felkészültségre és tájékozottságra volt szükség a részükről mind a négy tantárgy területéről. Példamutató volt kooperációs készségük, ahogyan összedolgoztak, egymás között miden kérdést megvitattak. Jó volt megtapasztalni azt a széleskörű tudást, amivel ezek a diákok a különböző természettudományok kérdéseiről már most rendelkeznek. A verseny nagyon jó hangulatban telt.

A területi fordulón 10. helyezést értek el az induló 24 csapatból. Szoros volt a mezőny, szerintem diákjaink szépen helyt álltak. GRATULÁLUNK!

Engelné Tóth Klára

felkészítő tanár

2022.02.15.