Iskola rövid története

„Mert a legnagyobb, az igazi siker: a szépen fejlett, arányos, másokat melegítő élet, amelynek méltóságát a körülötte lévők önkéntelen is elismerik, receptjét átvenni igyekeznek.”

                                                                                 /Németh László/

A pécsi Szent Mór Iskolaközpont a Pécsi Egyházmegye fenntartásában áll, arculatát katolikus jellege határozza meg. Többcélú intézmény, általános iskola, gimnázium és művészeti iskola.

Az intézmény a mai formájában  két évtizede működik. A Pécsi Egyházmegye 1990-ben újra megnyitotta a régi nagyhírű Püspöki Énekiskola kapuit, a hagyományokat követve fiúkat várt az iskolába. 1995-ben az iskola összeolvadt a leányoknak is helyet adó egyházzenei tagozatos Kolping rendszerű oktatási formával. Az általános iskolai képzés 1996-ban bővült zeneiskolai, 1998-ban képzőművészeti művészeti iskolai tevékenységgel.1997-ben jött létre a nyolcosztályos, 2012-ben pedig a négyosztályos gimnázium. 2014. augusztusában saját óvodával bővült az intézmény. Azóta honlapunkon a következő köszöntés található:

Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium honlapján!

A 2014/15-ös tanévben fennállásunk 20. jubileumát tartottuk, és nagyszabású rendezvényeinket is ennek szellemében tartottuk.

Montázs-hosszú-k