04
NOV
2022

Szent Mór napi élménybeszámoló – alsó tagozat

Iskolánk névadójának; Pécs első magyar, szentéletű püspökének ünnepén az alsó tagozat minden évfolyama Szent Mór életével és a Székesegyházzal ismerkedett.

Az első és második osztályosok meglátogatták a nemrégiben felújított Szent Mór kápolnát a Bazilikában. Székely Bertalan festőművész alkotásai végigkísérik a kápolna névadója életének fontosabb mozzanatait. Örültünk, hogy több év szünet után idén újra “szentmóros” gyerekek népesíthették be a szent teret. A kápolnalátogatás után természetesen a Székesegyház tornyából elénk táruló kilátásban is gyönyörködtünk a 133 lépcső megmászása és harangok megcsodálása mellett.

Harmadikosainkat a pécsi Püspökség múzeumpedagógusa, Turi Zsuzsanna vezette- nagyon köszönjük a segítségét – a „Kő kövön..” című foglalkozáson, melynek során a gyerekek sétát tettek a Székesegyház körül, eközben közelről megismerkedtek az épület anyagaival, formájával, színeivel, méreteivel. Végül a gyerekek kartondobozokból maguk is felépíthettek egy négytornyú székesegyházat.

Negyedikeseink zseblámpával felszerelve barangolták be a Bazilikát a Mindenki a fedélzetre című sétálólap segítségével.