10
DEC
2014

„Komplex mozgásprogramok megvalósítása a Szent Mór Iskolaközpontban” TÁMOP projekt

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA

Projekt időtartama: 2014.12.01.-2015.06.30

 

Pályázati azonosító: TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0034

 

Kedvezményezett neve és adatai:

Szent Mór Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium

7621 Pécs, Hunyadi János utca 9.

 

Elnyert támogatás összege: 13.392.835,- Ft

 

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül elnyert 100%-os intenzitású támogatás segítségével kerül megvalósításra a Szent Mór Iskolaközpontban a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0034 azonosítószámú, „Komplex mozgásprogramok megvalósítása a Szent Mór Iskolaközpontban” című projekt.

A projekt keretében szervezett komplex mozgásprogramok célja, hogy az egészséges életmódot életvitelszerűvé tegyük a diákjaink körében. A projekt legfőbb célja, hogy az egészsége életmódra való szemléletformálás a diákok számára érdekes programokon keresztül valósuljon meg, amelynek egyik lehetséges módja a napi szintű sporttevékenység valamint az egészséges életmódhoz szükséges ismeretek és készségek megszerzése és ezen készségek folyamatos fejlesztése fenntartható módon, melynek az élet számos területén tudják majd hasznát venni. Ezen célok sikeres megvalósításához biztosítunk diákjainknak előadásokat, programokat, szakköröket, rendezvényeket. A programok jellegéből adódóan már rövid távon megjelennek a pozitív hatások, hiszen az egészséges táplálkozás, vízfogyasztás népszerűsítése mellett aktív mozgásra is késztetjük a nebulókat.

A projekt végére várhatóan jelentős pozitív változások állnak be a diákok fizikai állóképességében, növekszik a sport iránti elkötelezettségük, az egészséges élelmiszerek körében tájékozottan tudnak mozogni és dönteni a kiválasztásukban, valamint a fizikai programok mögé mentális tartalmat is biztosítunk a fiataloknak. Ennek következményeképp évről-évre egyre inkább képesek lesznek arra, hogy a szabadidejüket minőségi sporttevékenységekkel töltsék el és kialakuljanak bennük az egészséges életmóddal kapcsolatos preferenciák.

A programok tematikái a célcsoport igényeiből fakadnak. Diákjaink körében igény van az olyan foglalkozásokra, amelyek során megmérettethetik magukat, összemérhetik tudásukat, fokozzák bennük a versenyszellemet, ezáltal a közösségért való felelősségvállalás készsége is kialakul bennük. Erre remek alkalmat biztosítanak a tanórák közti szünetekben megszervezett háziversenyek.

Ezen kívül a projekt mérföldkövei, programjai a következők:

–          iskolakert kialakítása

–          „A földtől az asztalig” – biogazdaságok látogatása

–          HAPPY vízfogyasztást népszerűsítő program

–          Tettye Forrásház látogatás

–          Szent Mór napok – Egészségnap

–          24 órás foci

–          Toborzó, népszerűsítő kisfilm készítése

–          „Bringázz a suliba” nap

–          Playback szakkör

–          Facebooktatók szakkör

–          Holnapformáló előadássorozat