2023. november 30-án közös adventi  készülődésre vártuk a leendő elsősöket, ahol a 4.évfolyam műsora előtt Kovács József atya köszöntötte  a szülőket és a gyerekeket.

KÉPGALÉRIA

Adventi gyertyagyújtás az óvodában

Elkezdődött a hittel, reménnyel, örömmel teli várakozás időszaka az advent. Óvodánk közössége az aulában gyűlt a díszes, nagy adventi koszorú és a csoportok koszorúi köré, ahol dr. Kajtár Edvárd atya osztotta meg ünnepváró gondolatait az elcsendesedés, a befelé figyelés fontosságáról, majd megáldotta és meggyújtotta az első gyertyákat.

A Napocska csoportos gyerekek csodás verse és gitárral kísért éneke tovább erősítette az ünnep üzenetét. Áhítatunk közös imádsággal zárult.

Az év végi hajtásban ez egy különleges, lehetőségekkel teli időszak, mely segít, hogy felkészítsük szívünket, lelkünket az ünnepre, az Úr érkezésére.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem a „Tiéd a pálya” vetélkedőt a város középiskolái számára. A többféle megmérettetést tartalmazó vetélkedőn 8 középiskola képviseltette magát, köztünk iskolánk is. Szoros csatában sikerült az előkelő 2 helyet megszereznünk. Külön öröm számunkra, hogy a fő versenyszámokban, vagyis röplabdában, labdarúgásban és kidobóban minden csapatot magunk mögé utasítottunk, s a sorversenyben is csak hajszállal szorultunk a második helyre.

állnak:

Tóka Panna (11.f), Halász Klára (12.f), Draxler Alexia (12.g), Hires Kincső (11.f), Ivánovics Iván (12.f), Periskics László (10.g), Zsován Dávid (11.f), Révai Eszter (10.f), Spengler Balázs (12.g)

guggolnak: Vajda István (11.g) és Tóth Vencel (11.g), fekszik: Kaáli-Nagy Hunor (11,g)

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra és köszönjük nekik az élményt!

Kedves Szülők!

Az alábbi, mellékelt dokumentumokban tájékozódhatnak a téli szünetre vonatkozó gyermekétkeztetés felhívásáról, információiról.

Felhívás – téli szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatban

Jegyzői levél (önkormányzati intézmények)

Jegyzői levél (nem önkormányzati intézmények)

Ökokoncert

Iskolaközpontunk jövőre pályázik az ökoiskola cím elnyerésére. Iskolánk tagintézményei bekapcsolódtak az ökoprogramba, így a művészeti iskola zenei tagozata is. Jött egy alapvető kérdés: hogyan tudnánk a klasszikus zene eszközeivel egy természettel, teremtésvédelemmel, környezettudatos gondolkodásra neveléssel kapcsolatos rendezvényt megszervezni? Elhatároztuk, hogy keresünk természettel kapcsolatos zeneműveket növendékeinknek. Csak néhány címet említenék: Gólya,Öreg tölgy, Delfinek, Hatalmas felhő, Esődal, Táncoló pillangók. Megkértünk egy kreatív, meseírásban járatos zeneiskolás növendéket , Kende Hangát, hogy a leadott címek alapján írjon egy mesét. Tibériusz, a gólya kalandos utazása összefűzte a zenedarabokat, melyeket zeneiskolánk növendékei szólaltattak meg egy rendhagyó hangversenyen. A mese, melynek végén az Öreg tölgy megmenekül a favágóktól, reprezentálta a természetvédelem fontosságát játékosan, érdekesen , a gyerekek hangulatos hangszerjátékával.

A Pécsi Egyházmegye egy évtizede rendez a Kodály Központban hangversenyt a plébániák és az egyházi iskolák munkatársainak, ezzel kifejezve hálájukat munkájukért. Püspök atya meghívására ebben az évben fellépő együttesként szerepelt a Ritmusvarázs Ütőegyüttes. Az est egyik műsorközlője Fejér Benedek 12.G osztályos tanuló volt. Gratulálunk nekik, méltón képviselték iskolánkat!

A képek forrása: Pécsi Egyházmegye

Kedves Szülők és Diákok!
Szeretnénk megosztani Veletek a Hebe Kft. aktuális, egyben különleges adventi és karácsonyi alkalomból meghirdetett országos levelezőversenyeit! Részletek alább:

 1. Christmas is All Around angol nyelvi egyfordulós projektverseny

  A hagyományokhoz híven a HEBE Kft. ebben a tanévben is megrendezi egyfordulós angol nyelvű, országos projektversenyét, amelyre egyénileg vagy kisebb csoportokban várják a jelentkezőket.

  Érdekes, izgalmas és kreatív feladatok angolul. A verseny végén minden résztvevő oklevelet kap, az 1-3. helyezést elért diákokat pedig ajándékcsomaggal vagy ingyenes nevezéssel jutalmazzuk.

  Részletek és jelentkezés:

  https://levelezoversenyek.hu/christmas-is-all-around-2023/

 2. Es weihnachtet schon német nyelvi egyfordulós projektverseny

  Ha tanulsz németül, és szeretnél megismerkedni a németül beszélő országok karácsonyi szokásaival, jelentkezz egyfordulós projektversenyünkre!

  A hagyományokhoz híven a HEBE Kft. idén is megrendezi egyfordulós, országos német nyelvű projektversenyét, ahol izgalmas feladatok, kreatív projektmunkák várnak rátok! A versenyre egyénileg vagy kisebb csoportban tudtok jelentkezni.

   

  Részletek és jelentkezés:

  https://levelezoversenyek.hu/es-weihnachtet-schon-2023/

 3. Böngész Advent egyfordulós projektverseny alsósoknak

  Töltsük együtt a hosszú téli délutánokat, és készülődjünk együtt az ünnepekre!

  Egy igazi adventi kalandra hívjuk az ovisokat valamint az alsó tagozatos diákokat és szüleiket idén decemberben. A hagyományokhoz híven egyfordulós projektversenyt indítunk a téli ünnepkörök, advent, karácsony témakörben.

  A versenyzők a téli ünnepkörhöz kapcsolódóan kapnak irodalmi, rejtvényes feladatokat. projektmunkákat, de természetesen lesz dalhallgatás, mesenézés és kézműveskedés is.

  Részletek és jelentkezés:

  https://levelezoversenyek.hu/bongesz-advent-2023/

 

 

Asztalitenisz eredmények
Alsó tagozatosok
Egyéni verseny:
3.a
Fleuret David egyéni 7. hely
Lukáts Flóris egyéni 7. hely
4.a
Kalmár-Dóla Dániel egyéni 5. hely
Szénássy Anna egyéni 3. hely
Szücs-Torma Levente egyéni 6. hely
4.b
Lokodi Lénárd egyéni 3. hely
Csapatverseny:
Kalmár-Dóla Domos Dániel, Lokodi Lénárd, Lukáts Flóris – 3. hely
Szénássy Anna 4.a, Fleuret David 3.a, Szücs-Torma Levente 4.a,
Kalmár-Dóla Domos Dániel 4.a, Lokodi Lénárd 4.b, Lukáts Flóris 3.a
Felső tagozatosok
Egyéni verseny:
5.a
Füredi Pál egyéni 2. hely
Gáspár Bulcsú
Törteli Dávid
6.b
Nagy Márton
Révai László
Vinter Domonkos
Zsilics Máté
7.a
Lénárd Luca egyéni 7. hely
Szentirmay Bertalan
Törteli Barna
7.b
Kacskovics Balázs
Muszty András
Tószegi-Sabath Balázs
8.c
Radics Botond egyéni 7. hely
9.g
Börtsök Dániel
Csapatverseny:
Vinter Domonkos 6.b, Börtsök Dániel 9.g, Füredi Pál 5.a – 1. hely
Révai László 6.b, Radics Botond 8.c, Szentirmay Bertalan 7.a – 3. hely

2023. november 18-án a 11.-esek és 12.-esek sok-sok előkészülete után megtartottuk végzőseink számára a szalagavató ünnepélyt.

Nagy Andrea igazgató asszony szavai nyitották meg az ünnepséget. Szavaiban az elmúlt évekre visszatekintve a kaleidoszkóp által mutatott színes, folyton változó képekhez hasonlította a különbözőképpen megélt élményeket.

A szalagtűzési ceremónia után a műsorban szerepelt az ütőegyüttes, művészeti vezetőjük, Stangl-Bokor Viktória Enter című darabját adták elő. A 12. évfolyam osztályfőnökei beszédükben közös emlékeket, megható és komoly pillanatokat idéztek fel. A 12.-es diákok is visszaemlékeztek az együtt töltött évekre: a kirándulásokra, tanórákra, csínyekre, a megtartó, erős közösségre. A 11.-esek ajándékműsorukban énekeltek: saját hangszerelésű önálló előadással köszöntötték az előttük járó évfolyamot.

A 12. osztályok angol keringőt táncoltak, illetve modern, mozgalmas, némely esetben akrobatikus elemeket is tartalmazó koreográfiát adtak elő, végül a hagyományos szülő-diák tánc nyitotta meg a bált.

Zárásul álljon itt az áldás, amellyel az igazgató asszony köszöntötte 12.-eseinket:

„Örömöd legyen ragyogó, mint a reggel, bánatod pedig csupán csak árnyék, mely elhalványul a szeretet napsugarában.

Legyen elég boldogság életedben ahhoz, hogy kedves légy;

elég küzdelem ahhoz, hogy erős maradj;

elég bánat ahhoz, hogy ember maradj,

s elég remény ahhoz, hogy boldog légy.

Legyen részed elég kudarcban, hogy alázatos maradj, de elég sikerben, hogy buzgó lehess.

Legyen elég barátod, akik megvigasztalnak, s legyen benned elég hit és bátorság, hogy elűzhesd a gondot.”

 

Gyetvainé Szenczi Erika összefoglaló gondolatai

A SZALAGAVATÓ ÜNNEPSÉGRŐL KÉSZÜLT TELJES KÉPANYAG IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL.

Néhány pillanatkép a Szalagavatóról:

 

 

 

Nyílt napon a fizika orientációs csoport diákjai a vendég diákokkal csoportokra bontva interaktív fizika órán vettek részt. A Szent Móros orientációsok bemutatták, és elmagyarázták 5 csoportban a különböző kísérleteket, melyet a vendégek megnézhettek, kipróbálhattak, kérdezhettek. Elektromosság, hőtan, Newton törvényeket hívtuk segítségül.

 

Ritter Józsefné