27
MáRC
2019

10 éves a Ritmusvarázs Ütőegyüttes

Tíz éves a Ritmusvarázs Ütőegyüttes

Az együttes 2009 januárjában alakult, és ezzel a névvel az áprilisi Művészetek Napja rendezvényen léptünk fel először. A következő tanévben Helikonra készültünk, így csak a 8. osztálytól felfelé korúak maradtak a csapatban, és azóta is, ez az általános korhatár a bekerülésre. Az elmúlt 10 évben 5 Helikonon vettünk részt arany oklevéllel. Kétszer jártunk  Vácon,  kétszer voltunk Dombóváron, egyszer Szombathelyen, idén a svájci Riehenbe utaztunk. Kozármislenyben és Pécsett rendezett ütős találkozókról szintén aranyakat hoztunk. Több külsős rendezvényen szerepelhettünk, amik közül néhány fontosabb: PTE MK, Zsolnay Negyed, Tudásközpont, PTE MIK. 2014-ben szerepelhettünk a Pécs TV Publikum című műsorában, 2018 októberében a sportcsarnok avató után, a csapat fotója címlapra került a Dunántúli Naplóban. Rendszeresen képviseljük iskolánkat különböző rendezvényeken. Pl.: Zene világnapja, Rotary est, Művészetek napja, Egyházmegyei pedagógusnap.

Méltón szerettük volna megünnepelni ezt a 10 évet. Március 23-án az új sportcsarnokunkban volt a jubileumi koncertünk, melyre minden volt tagunk meghívást kapott. A koncertet egész délutános próba előzte meg, mert régi tagjaink nem csupán a lelátón foglaltak helyet, hanem újra kezükbe vették az ütőket. Mind az 5 helikoni csapat színpadra lépett, és előadott az akkori repertoárjából egy dalt. Vastaps kísérte már a legelső öregdiákokat is. A Felsősök Kamaracsoportja megmutatta, hogy az együttesnek nem csak múltja, de jövője is van. A jelenlegi együttes vendégszereplője Kerekes Zora volt, csodálatos énekhangjával. Az est meglepetés vendégei Lápossy Péter atya püspöki biztos, és Perczel Zsombor korábbi ütős tanuló, aki az alakulás évében érettségizett, és azóta is dobol . Ők beálltak a mindenkori Ritmusvarázs „ALL STARS” csapatba. Közös vödrökön dobolás, és a Hot Butter Popcorn előadása zárta a koncertet. Nagy Andrea igazgatónő köszöntötte a diákokat, és az iskola ajándékával kedveskedett nekik.  Az utolsó dalt a szűnni nem akaró taps miatt megismételtük a közönség bevonásával.
Nagy élmény volt újra találkozni régi diákokkal, újrahallani a régi slágereinket, feleleveníteni a közös élményeket.

Régi tagok, akik jelen voltak:
Etlinger Márton, Burián Benedek, Abai Kristóf, Molnár Viktória, Beck Olivér, Knipl Gergely, Tóth Brian, Kerekes Péter, Tarjányi Huba, Számel Soma, Harsányi Miklós (örökös tag), Paczur Hanna (örökös tag)

Jelenlegi tagok:
Barcza Ákos, Tumpek Ferenc, Budavári Sebestyén, Szalai Dávid, Schmidt Ádám, Loósz Máté, Krikler Zsombor, Tóth Ambrus

Felsősök:
Lovas Mátyás, Eördögh Levente, Varró Ákos, Obert Bálint, Periskics László, Vas Gergő, Standovár Ádám, Secenji Benedek

Stangl-Bokor Viktória – az együttes alapítója és művészeti vezetője

KÉPGALÉRIA
Obert Csaba és Standovár Csaba fotóiból

VIDEO
felvétel