19
OKT
2018

1956-ra emlékeztünk


Az 1956-os forradalom és az azt követő események máig nagyon megrázó napjai történelmünknek. Mindezt ismerni, értékelni, a hősökre emlékezni, példájukból tanulni kötelességünk. Nem ringathatjuk magunkat abban a hitben, hogy soha többé nem akarja magyarságunkat idegen hatalom uralni, szabadságunkat elvenni, békénket feldúlni! A nemzetben gondolkodásra, az önbecsülésra és tenniakarásra mindegyikünknek szüksége van, ezért fontos  nemzeti ünnepeinken a  méltó megemlékezés. Egyébként nem is kell a gonoszok közé tartozni; a sima közönyösség is már az ő malmukra hajtja a vizet…

Minden korosztályban megültük az ünnepet, a történelmi ismeretek mellett lelkünk és hitünk megerősítésére felsorakoztattuk irodalmi, zenei, vallási értékeinket – verseket, dalokat, Mindszenty József bíboros emlékét egyaránt.

Gyertyákat is gyújtottunk a hősök emlékére, és Beethoven Egmond-nyitányával vonultak be ill. ki a szereplők. Közös énekek (Himnusz, Szózat)  mellett a 4.b) osztály külön is készült, így szólalhatott meg a Ha én utca ill. Ha én zászó volnék és a Mindszenty ének.

Köszönet a felkészítőknek és a résztvevőknek a munkájaért, amellyel megemlékezésünket széppé, értékessé tették!

KÉPGALÉRIA
Kovács László és Velner Eszter fotóiból