17
SZEPT
2020

COVID intézkedések: „Intézménybe lépés, bent tartózkodás”

Kedves Szülők!

Néhány fontos (és hasznos) információra, illetve módosításra szeretném felhívni a figyelmüket:

  • COVID kapcsán hétfőtől, 2020. szeptember 21-től módosul az Intézményi Intézkedési terv Intézménybe lépés, bent tartózkodás fejezete (6. pont):

A felsős és gimnazista diákoknak és a dolgozóknak a közösségi terekben (folyosók, ebédlő, büfé) a maszk használata kötelező, alsós gyermekeknek nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés.

Kérem, hogy hétfőn MINDEN érintett gyermeknél/gyermeken legyen maszk!

  • A digitális oktatás tapasztalatait (pedagógusi, szülői és tanulói oldalról nézve egyaránt) a tanév elején a nevelőtestülettel munkaközösségi és tantestületi szinten is átbeszéltük és értékeltük. Ezek alapján az Edmodo-hoz hasonló, de az oktatási célokhoz kompatibilisebben igazodó felületre váltunk, mely a Classroom. Az új felülethez a rendszergazdánk létrehozta az 5-12. évfolyamos diákok számára a postafiókot, mellyel be tudtak regisztrálni. A regisztrációhoz minden diák megkapta a belépési nevét (pl.: minta.anna@szentmor.net) és jelszavát. A regisztrációhoz és a felülettel való megismertetéshez az informatikát oktató kollégánk segítséget nyújtott tanórán a diákoknak – beregisztráltak a rendszerbe a saját nevükkel, jelszavukkal és új (saját maguk által megadott) jelszót hoztak létre. A rendszer működésének teszteléséhez – a tanár – tanuló közötti digitális kapcsolat ellenőrzéséhez – a jövő héten az 5-12. osztályos tanulók 1-1 házi feladatot kaphatnak a Classroom felületén, melyet a felületen kell majd visszaküldeniük. Ez azonban nem jelenti azt, hogy átállunk a digitális oktatásra, csupán egy ún. próbaüzem. Az alsós tanulók esetében – az életkor speciális adottságait figyelembe véve – a tanító néni tájékoztatja a szülőket egy esetleges digitális oktatás kapcsolattartási, tanulási módjáról.
  • Az ebédlőben csak ebédelési céllal tartózkodhatnak a tanulók, aki nem étkezik, az most nem tud itt társasági életet élni.

Fentiek betartásához együttműködésüket kérem.

Üdvözlettel:

Nagy Andrea
igazgató