22
MáJ
2016

A katolikus óvodánk mint a vallásos nevelés színtere

A két éve egyházi fenntartásban működő Szent Mór Katolikus Óvodánkba 65 kisgyermek jár.  A szülőknek Udvardy György pécsi megyéspüspök „A katolikus óvoda mint a vallásos nevelés színtere” címmel tartott előadást május 18-án egy rendhagyó szülői értekezlet keretében.

A főpásztor óvodánk nevelőtestületének meghívását elfogadva az intézménybe látogatott, hogy megossza gondolatait a katolikus gyermeknevelés kérdéseiről óvodánk szülői közösségével és dolgozóival.

OP (1)

Az előadásra Tomposné Kovács Edit óvodavezetőnk meghívta a jelenleg az intézménybe járó és a következő nevelési évtől felvételt nyert gyerekek szüleit is. A szülők aktívan bekapcsolódtak az ismerkedést követő csoportmunkába, mely során a főpásztor kérésére összegyűjtötték a gyerekek nevelésénél a későbbi életkorban is fontosnak tartott emberi értékeket.  Arról gondolkodtak közösen, milyennek szeretnék nevelni gyermekeiket , milyen tulajdonságok a legfontosabbak számukra. Udvardy György az összegyűjtött értékek mentén folytatta előadását, kiemelve a szülők tudatos felelősségvállalását a gyereknevelésben és a hitben való elmélyedésben, növekedésben.

OP (2)

Zárásként imakártyákat osztott ki a szülőknek a főpásztor. A résztvevő szülők és nevelők számára értékes, elgondolkodtató volt az előadás. Mindannyian szeretnénk, ha a jövőben is nyílna lehetőség hasonló találkozásra.

OP (3)

Szöveg: Tomposné Kovács Edit és Vassné Riba Enikő
Fotók: Juhos Szilvia

KÉPGALÉRIA