20
MáRC
2019

A Megyei Bicinium és tricinium verseny sikeres résztvevői voltunk

Az Agócsy Zeneiskola által szervezett, Megyei Bicinium és Tricinium Versenyen a Szent Mór Iskolaközpont tanulói is indultak. 2019. március 14 – én a Művészetek és Irodalom Háza színpadán általános iskolás és középiskolás korú párok, tercettek léptek az érdeklődő közönség elé.

Az első korcsoportban 22 páros énekelt. A kötelező darab, Járdányi Pál: Erdő, erdő biciniuma volt, e mellett még egy művet kellett kívülről elénekelni. Mindkét 4. osztályos párosunk: Muszty Kata – Rónai Borbála és Secenji Anna – Vajda Bercel  igen szép éneklésével III. helyezést ért el a minősítésen.

A II. korcsoportban 16 pár műsorát hallhattuk. Két biciniumot kellett itt is énekelni, a kötelező Hajdú: Árva vagyok, árva kezdetű népdalfeldolgozása volt. Merics Vilmos és Vajda István Vajk 6. évfolyamos tanulók igen bátran, szépen énekeltek, és I. helyezést értek el!

Tricinium kategóriában 4 csoport indult a versenyen. Itt kettő szabadon választott tercetett kellett elénekelni. Iskolánkból Kovács Klára, Rónai Virág és Staurócky Anna közös előadását dicsérte a zsűri és a többi zenetanár. Kiemelték, hogy muzikálisan, egymásra figyelve énekeltek. Ők is I. helyezést értek el!

Két év múlva rendezik meg legközelebb ezt a versenyt, biztosan indulunk!

Kopjár Anikó – felkészítő tanár