12
NOV
2021

A Pál utcai fiúk nyomában – tanulmányi kirándulás

Az idei tanévben lehetőség nyílt arra, hogy az 5. évfolyamos diákok meglátogathassák éppen aktuális kötelező olvasmányuk – Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk c. regény – budapesti helyszíneit. A 2021.11.10-én lebonyolított egynapos tanulmányi kiránduláson összesen 44 fős diáksereg barangolta be a 6 állomást, ahol üveggolyózhattak a Nemzeti Múzeum kertjében, láthatták a regénybeli grund helyszínét, a Pál és Mária utca sarkán lévő (mára beépített) telket, megtekinthették testközelből a Práter utcában található szoborcsoportot – mely a híres „Einstand-jelenet” előtti pillanatot ábrázolja -, végül pedig birtokba vehették a Grund-játszótér farakásait is. A program utolsó állomása a mai Füvészkert bejáratának meglátogatása mellett a Magyar Természettudományi Múzeum „Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon” című állandó kiállítás megtekintése volt.

A kirándulást változatos feladatok kísérték, így az üveggolyózás kipróbálásán túl a gyerekek pontgyűjtő feladatlapot is kitöltöttek amiben egyszerre reflektálhattak a kiránduláson látottakra és olvasmányaikra is.

Mindig öröm, és nagyszerű lehetőség, ha az irodalom életre kelhet. A sok pozitív visszajelzés alapján pedig a diákok vidám élményekkel tértek haza.

Ignácz Ágoston

magyartanár, szervező

(A kiránduláson készült teljes fotóállomány megtekintése IDE KATTINTVA lehetséges.)