02
DEC
2017

Adventi készülődés óvodánkban

…” Minden advent érkezés:

átölel egy drága kéz !

Minden advent ima is:

Uram, fogadj be ma is! „…

      / Ürögdi Ferenc /

November 30-án  délután gyűltünk össze a szülőkkel, a hagyományos adventi koszorú készítésre. Az adventi koszorúkat a gyerekek a szüleikkel együtt alkothatták. Az együtt tevékenykedés  által erősödött a közösség összetartó ereje, az összetartozás élményének megélése, valamint pozitív érzelmi kapcsolatok kialakulására adott lehetőséget felnőtt és gyermek, gyermek és gyermek, felnőtt és felnőtt között.

A készület végén a közösség összegyűlt a koszorúk köré, ahol meghallgattuk Nagy Norbert atya adventi gondolatait, majd közös énekelés, imádkozás után az atya megáldotta a koszorúkat és azok készítőit. Az alkalom lelki tartalommal való megtöltése, lehetőséget adott a gyerekeken keresztül a családok evangelizálására.

Az első adventi vasárnapon a családok az otthonaikban gyújtották meg az első gyertyát, az óvoda közössége pedig az iskola Szent Kereszt Kápolnájában, egy közös áhítat keretén belül.  Az áhítatot a Szent Mór Iskola 3. osztályos tanulóinak műsora gazdagította. Fontos esemény volt ez a kiscsoportosok életében, hiszen ők először vettek részt közös áhítaton, ahová a nagycsoportos gyermekek kíséretével érkeztek meg .

Az adventi ünnepkörünk további alkalmait is,  az iskolával és a szülőkkel szorosan együttműködve tervezzük.

A szöveget írta: Tomposné Kovács Edit, Kázmér Zsigmondné, Juhos Szilvia

Fotókat készítette: Juhos Szilvia

KÉPGALÉRIA