08
áPR
2019

Apák köszöntése az óvodában

Március 24-én délelőtt Szent József naphoz kapcsolódó apák napi köszöntőre hívtuk a családokat, főként az édesapákat a Belvárosi Templomba. A 11 órás plébániai mise keretén belül került sor az apák köszöntésére. A szentmisét Kajtár Edvárd mutatta be, az óvónők adták a szolgálatot , valamint a könyörgéseket is ők fogalmazták meg és imádkozták.  A mise végén a gyerekek felsorakoztak az édesapák előtt , verssel, énekkel és saját rajzukkal köszöntötték és ajándékozták meg apukájukat. A családok Edvárd atya áldásával indultak otthonaikba.
A gyerekek köszöntő verse:
Szűcs Imre : De jó lenne
De jó lenne, de jó lenne ,
ha az öröm útra kelne,
és eljutna mindenhova,
ahol nem járt eddig soha.
De jó volna, de jó volna,
ha a jónak szárnya volna,
ide szállna, oda szállna,
s mindenkivel cimborálna.
A szentmisén elhangzott könyörgések:
-Mennyei Atyánk!  Kérünk , hogy áldd meg az édesapákat hittel, hűséggel, türelemmel, hogy szeretetük fény lehessen a családjuk és gyermekeik számára!Segítsd és oltalmazd őket! Adj nekik egészséget ! Hallgass meg Urunk!
-Istenünk! Hálát adunk Neked családjainkért. Add, hogy szeretettel, odafigyeléssel legyünk egymás iránt és megbecsüljük az együttlét ajándékát, az összetartozást! Hallgass meg Urunk!
-Istenünk! Add bőséges áldásodat óvodánkra! Kérjük, hogy a Te nagyobb dicsőségedre végezhessük munkánkat és közösségünk egyre erősödjön a hitben és a szeretetben! Segítsd munkánkat, hogy gyerekeinket a szépre és a jóra nevelhessük! Hallgass meg Urunk!
Cikket írta és a fotókat készítette: Juhos Szilvia