05
OKT
2017

Assisi Szent Ferenc emléknapja és az „Állatok Világnapjának” eseményei óvodánkban

Október első hetében az óvoda mindhárom csoportjában Assisi Szent Ferenc emléknapjára és az Állatok Világnapjára készülődtünk, a gyermekek életkorának megfelelő különféle foglalkozásokkal. Az óvodások ismerkedhettek a szent rendalapító életével, példaértékű cselekedeteivel. Kiemelkedő figyelmet szenteltünk arra, hogy a gyermekek a teremtett világban lévő dolgokat és élőlényeket megtanulják óvni, védeni, szeretni és megbecsülni, ahogy Ferenc testvér is tette ezt.

Már hagyománnyá vált óvodánkban, hogy az emléknapra a gyermekek alkotásaiból az óvoda előterében kiállítást rendezünk, melyet az idén is megtekintettünk a csoportokkal, és a szülők is gyönyörködhettek benne.

A Napraforgó csoport gyermekei állatfigurákat készítettek termésekből és só liszt gyurmából, a Levendula csoportos gyermekek Szent Ferenc fáját díszítették madarakkal, és kedvenc állataikat is lerajzolták. A Tulipán csoport gyermekeinek alkotásaiban is az állatoké volt a fő szerep, melyet többféle technika alkalmazásával jelenítettek meg.

A középső és nagycsoportos óvodások Szent Ferenc szobrához is ellátogattak. A program zárásaként kis emlékképet, vihettek haza magukkal gyermekeink Szent Ferencről és a gondolatot, melyet általa megismerhettek. Hiszen ő teljesen Istenre merte bízni életét, és felismerte az esendőséget. Megtanított bennünket arra, „hogy nem célja, hanem eszköze az embereknek a teremtett világ”.

A szöveget írta Vassné Riba Enikő és Tomposné Kovács Edit

A fotókat készítette: Juhos Szilvia

KÉPGALÉRIA