25
MáJ
2021

Az Eukarisztia és az elsőáldozás

A harmadik osztályosok ebben a tanévben készültek első szentgyónásukra és szentáldozásukra. Komoly tanulmányi munka és lelki felkészülés áll mögöttük. Megismerkedtek a szentgyónásra való jó felkészülés lépéseivel és a gyónás módjával. Hamarosan személyesen is találkozhatnak Jézus irgalmas, gyógyító szeretetével. A tanév második fele az Eukarisztia jegyében telt. Megismerték az Eukarisztia előképeinek és alapításának történeteit. Padlóképes órákon szívükhöz szóló üzenetek erejével alkothattak. Az ismeretekhez kapcsolódó lelki feladatok segítették őket az elmélyülésben. A kreatív kézműves munkák sorával kis emlékeztetőket készítettek maguknak a fontos tudnivalókról. A szentek példája vezette őket az Eukarisztia szeretetéhez és tiszteletéhez vezető úton. Az iskolamiséken való rendszeres szolgálat, a közös imádságok a kápolnában, a közösség erejének megélését segítették számukra. Tanítványaink lelkiismeretesen felkészülve, vágyakozó szívvel várják az őszi elsőáldozást.

A 3. osztályos gyermekek egész éves aktív készületüket szeretnék megmutatni az iskola Hunyadi úti kápolnája előtt rendezett kis kiállításukkal. Az erről készült képeket a honlap képtárában megtekinthetik. Kattints a képre!

Az elsőáldozásra készülő gyermekek két fordulós házi hittanversenyen próbálhatták ki tudásukat. A nagyon szoros verseny eredménye:

  1. Kárász Zselyke 3.a
  2. Huszta Luca 3.b
  3. Vinter Domonkos 3.b

Szívből gratulálunk!

Hitoktatók