11
OKT
2022

Barátaink az állatok

Óvodánkban október első hetében ünnepeltük Assisi Szent Ferenc emléknapját és az állatok világnapját. Sok változatos, érdekes programot szerveztünk, melyek közös célja a cseperedő gyermekek érzékenyítése, felkészítése arra, hogyan óvhatják meg teremtett világunk szépségeit és élőlényeit.

Nálunk töltött egy délelőttöt Citrom, a papagáj és Folti a törpehörcsög. A velük való találkozás, az élmény remek alkalom volt arra, hogy a gyerekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerüljenek, kialakuljon bennük a szeretet, a gondoskodás érzése.

Középső és nagycsoportjainkban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szakembere tartott foglalkozást az állatvédelemről, a felelős állattartásról. A játékos feladatokat nagyon élvezték a gyerekek, az élmény mellett sok hasznos ismeretet szereztek.

A Kett padlóképes foglalkozások témája az erdő élővilága, az erdei állatok sokszínűsége és Assisi Szent Ferenc élete volt. A nagyobbak a jóságos szerzetes szobrához is ellátogattak hálaadó énekkel és imával.

A természetvédelem, a környezet óvására nevelés a családok és az óvodai közösség szoros együttműködésével a leghatékonyabb, ezért közös alkotásra hívtuk családjainkat. Terményekből készítettek ötletes, kreatív állatkákat, melyeket nagy szeretettel állítottunk ki az óvoda aulájában.

Az adakozás, mások segítése, a segítségnyújtás örömének megélése is fontos küldetésünk. Hagyomány óvodánkban, hogy ebben az időszakban egy rászoruló állat menhelynek gyűjtünk adományokat. Idén a Baranyai Radikális Állatvédő Alapítvány kis lakóinak életét szeretnénk szebbé varázsolni, együtt.