19
OKT
2018

Budapesti kul/túra a humán orientációs csoporttal

Október elején budapesti kiránduláson voltak iskolánk kilencedikes humán orientációs diákjai. A Magyar Nemzeti Galériában Frida Kahlo mexikói festőnő kiállítását és a Nemzeti Színházban a Bánk bán előadását nézték meg. A kirándulás költségeit egy, az orientációs képzést támogató belső pályázat biztosította.

A csoport kísérőtanárai: Szepesi Veronika és Szakács Emília.

Néhány reflexió a nap margójára:

„Frida Kahlo képei különleges világba engedtek betekinteni, és a festő életéről is sokat megtudhattunk a képek mellett. A filmek az embert, a szenvedő, betegségekkel küzdő nőt is közel hozták a tárlat látogatóihoz.”

„Nagy tömeg volt a Galéria termeiben, sok volt a külföldi látogató is.”

„A Bánk bán komoly darab, komoly problémákról szól. Nem vagyok biztos benne, hogy a szöveget olvasva megfogott volna, de az előadás után biztosan el fogom olvasni.”

„A színpadon mindig, minden kis zugban történt valami, és ezek a jelenetek összefüggtek egymással. Egy pillanatra sem fáradt el a figyelmem.”

„Régi történet a Bánk bán, de az előadása a mai nézőkhöz szól. Ami a színpadon látható, hallható volt, hozzánk szólt. Sokat gondolkodtam a jelenetekről és a darab szereplőiről.”

„A kiállítás és a színház elvarázsolt, de legalább annyira jó volt az utazás alatt, a vonaton a sok beszélgetés, a jó társaság, és az is, hogy metróval, villamossal, busszal bejártuk Budapestet.”

KÉPGALÉRIA