15
DEC
2018

Csorba Győző Regionális Versmondó Verseny kiírása

A pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a PÉCS8 program a Csorba Győző Társaság és a Magyartanárok Egyesületének szakmai támogatásával
REGIONÁLIS VERSMONDÓ VERSENYT 
hirdet Baranya, Somogy és Tolna megye középiskolás diákjai (gimnazisták, a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák 0. és 9 – 13. évfolyamos tanulói) számára két kategóriában: 0-10. osztályosok és 11-13. osztályosok.

A verseny időpontja: 2019. február 9.

Helyszín: Szent Mór Iskolaközpont, Pécs, Papnövelde u. 1.

A versenyre iskolánként, illetve korcsoportonként egy-egy jelentkezőt várunk. A jelentkezők egy szabadon választott Csorba Győző-verssel és egy, a régióhoz kötődő XX. századi vagy kortárs költő alkotásával nevezhetnek.

Jelentkezni 2019. január 18 – ig lehet a következő címen: Bayer Ildikó csorbagyozovmv@gmail.com 

A verseny kétfordulós. Az első fordulóban a versenyző választása szerint az általa megjelölt két vers egyikét mondja el. A zsűri az első forduló produkciói alapján állítja össze a második forduló résztvevőinek listáját. A második fordulóban a versenyző második szövege hangzik el.

Értékelés és díjkiosztó ünnepség közvetlenül a verseny után lesz. A jelentkezéseket regisztráljuk, és erről visszajelzést küldünk, valamint pontos információkat minden versenyzőnek és tanáraiknak.

A verseny szervezői, a Szent Mór Iskolaközpont Humán Munkaközösségének tanárai szeretettel várnak minden versmondót és felkészítő tanárkollégát.

Kérjük, a levélben a következő adatokat tüntessék föl:
– a versenyző neve, osztálya, e-mail címe
– a felkészítő tanár neve, e-mail címe, telefonszáma
– az iskola neve,címe, elérhetőségei
– a Csorba Győző-vers címe
– a választott vers szerzője, címe