23
AUG
2021

Diákunk második helyezést ért el az országos pályázaton

„Széchenyi hite”

Papp Virág Annamária (12. g) második helyezett lett egy középiskolások számára kiírt országos pályázaton

A nyár a pihenés ideje, a töltekezésé, de az erős motiváltság a munkát, a kutatást is a töltekezés részévé formálja. Azaz egy pályázatírás képes felfrissíteni a belső energiákat.

Ez történt Papp Virág Annamáriával is. Olyan érdekes munkát talált önmaga számára, hogy az elköteleződésből esszé született, az esszét pedig a pályamunkákat elbíráló rangos zsűri második díjjal jutalmazta. Virág időről időre meglátogatja a Pályázatmenedzser nevű portált, és itt bukkant rá a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap “Széchenyi hite” címmel középiskolások számára kiírt pályázatára.

A vallással, hittel kapcsolatos kérdések mindig megszólítják, elgondolkoztatják Virágot, Széchenyi István munkássága, személyisége pedig nagyon közel áll hozzá. Nem volt kis munka, amit vállalt, és igazán csak a kutatás, olvasás, jegyzetelés és szövegszerkesztés során vált világossá, hogy mennyire komoly vállalkozás is egy 15-20 oldalas, tudományos apparátussal fölépített esszé elkészítése. De mire ez világossá lett, már akkora lendületet adott neki a téma, hogy nem eresztette el. Választ kapott arra a kérdésre is, hogy Széchenyi István miként tudta ekkora belső energiával fölépíteni a reformgondolatait, és a változás irányába kormányozni az életet itt, Európa közepén. Virág jól látja, hogy mindez Széchenyi mély hite nélkül lehetetlenség lett volna. A hit, amely nem mentes a kételyektől, amely állandó belső küzdelmek során erősödik, tiszteletet ébreszt, hitelessé teszi az embert.

A rangos pályázat elismerő második helyezése nagy öröm, de igazi ajándék az az út, az a tapasztalat, amely Virág számára megadatott munkája során.

Együtt örülünk a sikernek, és gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!