20
SZEPT
2020

Élménynap a Zsolnay Kulturális Negyedben

Szeptember 18-án pénteken a Szent Mór Iskolaközpont 5. évfolyamos diákjai a Zsolnay Kulturális Negyedbe látogattak, ahol különböző tudományos programokon vettek részt.

A délelőtt során 3 helyszínen szereztek élményeket a tanulók. A Laborban az interaktív varázstér eszközeit fedezték fel a gyerekek és közben különböző fizikai törvényekkel ismerkedtek meg játékos formában.

A Planetáriumban térben és időben utaztak a résztvevők és az univerzum rejtett titkaiba nyertek betekintést. Azonban a nap legizgalmasabb programja kétségkívül a Varázsóra volt, aminek keretében olyan fizikai kísérletekben vettek részt, melyektől szó szerint égnek állt a hajuk, és a levegő súlyát is megérezték. Valamennyi tanuló élményekkel gazdagodva tért vissza az iskolába, erről tanúskodnak a következő beszámolók is:

„Nagyon örültem és izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy pénteken a Zsolnay Negyedbe megyünk élménynapra. Nagyon találó a neve, tényleg teli volt élményekkel. Először is egy varázsórán vettünk részt, ahol sok érdekes fizikai kísérletnek lehettünk szemtanúi, illetve többen segíthettünk is. Miután sor érdekességet megértettünk, például hogy hogyan és miért képződik vákuum, átmentünk a Planetáriumba. Utaztunk az űrben és megtudtuk, hogy a Napot mindig 8 perccel később látjuk.” (Mózsi Éva 5.b)

„Nekem a legjobban a Varázsóra tetszett. Sose gondoltam volna, hogy el lehet törni egy farostlemez lapot egy újságlap segítségével.” (Vetusinszki Réka 5.b)

„Nekem az volt a kedvenc részem, amikor a Tesla generátor megszólalt. A planetáriumban pedig megtanultam, hogy a horoszkópoknak nincs varázsereje.” (5.b)

KÉPGALÉRIA