03
AUG
2022

Erzsébet tábor idén is a Szent Mórban

Erzsébet tábor

2022. július 4 – 8. és 2022. július 11 – 15.

Idén második éve vehettek részt iskolánk tanulói az Erzsébet táborok programban, melynek keretén belül kétszer 1 hétig élvezhették különböző programjainkat.

Július 4-8. között tartottuk Erzsébet táborunk 1. hetét.

Programjaink a teljesség igénye nélkül:

Minden nap más-más programelem került elő: hétfőn ismerkedéssel és csapatépítéssel kezdtük meg a hetet. Kedden délelőtt Viki néni jóvoltából játékos „dobparty”-n vettünk részt. Délután kézműveskedés kapott szerepet, ahol gyöngyöt fűztünk, dekupázs technikával üveget festettünk, fontunk, gipszet festettünk… Szerdán délelőtt a sport került előtérbe, sorversenyekkel, mozgásos feladatokkal, délután pedig egy közkedvelt játék: a méta tartotta versenylázban a csapatokat. Csütörtökön ellátogattunk a siklósi várba, ahol a vár történetéről hallhattunk a gyerekeknek is tetsző előadást, többféle tematikájú kiállítást tekintettünk meg. Majd pizzázás és játszótér zárta a napot.

A péntek délelőttöt a Laser Corner-be töltöttük, délután pedig karaoke party-val és Just Dance-szel záródott az első hét.

 

Július 11-15. között zajlott Erzsébet táborunk 2. hete:

Hétfőn ellátogattunk a pécsi tűzoltóságra, ahol megismerkedtünk a tűzoltók eszközeivel, kipróbáltuk a tömlőgurítást, vízsugárral vizes palackokra céloztunk, végül a létrás autó emelőkosarából tekinthettünk körül.

Folytatódott a kézművesség is: üvegfestéssel foglalkoztunk, gyöngyöt fűztünk, festettünk, textilkarkötőt fontunk…, délután ellátogatott hozzánk a Magyar Origami Kör elnöke Sági Judit, aki beavatott bennünket a papírhajtogatás rejtelmeibe.

Szerdán sokat mozogtunk, sorversenyeztünk, kidobóztunk, métáztunk és csapatjátékokat játszottunk.

Csütörtökön egész napos kiránduláson vettünk részt a pécsi Mecsextrém parkba, ahol trambulinoztunk, boboztunk, fánkcsúszdáztunk, bikagoltunk, alpesi kötélpályán mutattuk meg ügyességünket.

Az előző heti nagy sikerre való tekintettel ismét beiktattunk péntek délelőtt egy Laser Corner-es megmérettetést, ahol két csapat harcolt egymással.

Jégkrémeztünk, lufit és buborékot fújtunk és Just Dance és Karaoke party-val zártuk jó hangulatban táborunkat.

Ezen kívül még sok-sok játék és móka színesítette a programot.

 

Táborvezetők: Könyvesné Hegedüs Judit és Könyves Attila

Képek a tábori programok pillanataiból: