14
OKT
2019

Igazgatói tájékoztatás aktuális információkkal

Kedves Szülők!

A közelmúlt és jövő eseményeiről szeretném Önöket tájékoztatni.

 • Októberben elindult az Állatkerttel közös programunk. A tavalyi év során rendszerességgel vehettünk részt az általános iskolás diákjainkkal a zoopedagógiai foglalkozásokon. Idén folytatjuk ezt az együttműködés keretében.
 • Október 11-én egy nagyon vidám, kreatív feladatok sorát felsorakoztató szecskaavatón vettek részt a 9-es diákjaink. Hagyományaink szerint a 10. évfolyam diákjai – mint akikben még élénken él a tavalyi év szecskaavató élménye – szervezték meg a programot. A sportcsarnok tetején kültéri feladatokban mutathatták meg tehetségüket a diákok farsangi öltözetnek is beillő „munkaruhájukban”, majd a sportcsarnokban csapatokba szerveződve kellett ügyességi feladatokat teljesíteniük. A nap végét egy fergeteges karaokee és just dance partival zárták a fiatalok.
 • A héten felállítjuk a Bagolyvár sportpályájára a „buboréksátrat” az őszi-téli testnevelés órákra készülve.
 • Szerdán 17 órától iskolánk Dísztermében hallhatják az érdeklődők Papp Miklós (hegedű) volt diákunk és Forgó György (zongora) közös koncertjét, Brahms és Beethoven művek szerepelnek a koncert műsortervében. (Bővebben a honlapunk kezdőoldalának aktuális híreiben.)
 • E hét csütörtökön Vucseta László kolléga irányításával a rézfúvósok (16 fő) meglátogatják az abaligeti művészeti iskolásokat, közös zenei programban részt véve.
 • Szintén csütörtökön délután 16.30-kor lesz az ezévi első növendékhangversenyünk a Díszteremben, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket, testvéreket, barátokat.
 • Pénteken iskolánk is részt vesz az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezésben. Ennek keretében az alsósok a kápolnán imádkoznak, az 5-6. évfolyamnak a Papnövelde kápolnájában az első órában, a gimiseknek a 2. órában, a 7-8. évfolyamnak a 3. órában tartjuk a rózsafüzér imádságot, melyben diákjaink is részt vesznek előimádkozóként.
 • Pénteken délután 16 órától szervezzük a Szent Móros ovisok és a város ovijainak meghirdetett Pöttöm Kupát, melyet az iskola sportcsarnokában szervezünk. Szurkolásra várjuk a szülőket, nagyszülőket, testvéreket.
 • Szombaton két eseménynek biztosítunk helyszínt: az Antióchia sportnapját tartják sportcsarnokunkban, valamint a TELC nyelvvizsga helyszíneként angol és német nyelvvizsgák kerülnek lebonyolításra az épületben.
 • Jövő héten, október 21-én lesz a 8. osztályos diákjaink szülői számára meghirdetett beiskolázási tájékoztatónk 17 órakor a Díszteremben, melyre minden érintett szülőt várunk.
  Ezen az alkalmon részletesen tájékoztatjuk a szülőket a teljes felvételi eljárás menetéről.
 • Október 22-én kedden a 6. órában emlékezünk meg az 1956-os eseményekről. A gyerekektől ünneplő öltözetet kérünk. Az ünnepséget követően kerül sor a Szent Mór ösztöndíjak átadására az előző tanévi megérdemelt munka jutalmaként.
 • Október 24-én pályaorientációs napot tartunk minden diák számára: 1-10. évfolyamig bezáróan reggel, szokott időben érkezéssel, osztályfőnökök és kísérő pedagógusok kíséretével külsős helyszínek látogatására kerül sor. Köszönjük a szülői munkahely látogatási lehetőségek felajánlását. (Az ofők a napokban keresik a felajánló szülőket.) A 11.-12. évfolyam diákjainak 17 órától „Élő könyvtár” programot szervezünk. Nekik délelőtt nem lesz foglalkozás, ők délután vesznek részt a pályaorientációs programban.
 • Október 25-én Szent Mór Napot tartunk, projektnap keretében. A nap forgatókönyvéről az osztályfőnökök tájékoztatják a szülőket. (Minden évfolyamnak más-más programot szervezünk.)
 • A héten elindul a Koncertterem és könyvtár kárainak elhárítása. A nyári vízbetörés miatt keletkezett károk (könyvtári károk, parketta teljes elázása miatti) javítási munkálatai a tervezett ütemezés szerint az őszi szünetben készülnek el.

Üdvözlettel:

Nagy Andrea

igazgató