11
OKT
2023

Ismét: 1. helyezés a Fekete István Terepi Emlékversenyen!

Kedden, október 10-én került megrendezésre immár 15. alkalommal a Fekete István Nyomában természetismereti, életrajzi terepi akadályverseny.

A verseny rajtja a Tormás és Szágy közötti országútról leágazó, Nagymátéra vezető erdőgazdasági aszfaltút mentén található Alsókövesden volt 9:00 órakor. A tavalyi verseny 6 csapata után most 14 csapat jelentkezett, és ha kicsit késve is, de mindenki megérkezett: Litér, Kaposszekcső, Olasz, Komló, Berkesd, Mindszentgodisa… hetedik- nyolcadikos háromfős csapatai! A csapatok 5-10 percenként, egymás után rajtoltak. Útközben jó néhány feladatot kellett a versenyzőknek megoldani: tájékozódás az erdőben, növények felismerése, madárfelismerés preparátumokból…
Az eredményhirdetésre a Nagymátén található Fekete István Füvészkertben került sor.
A Szent Mór Iskolaközpont csapata (Áts-István Málna, Jakab Anna, Szücs Magdolna 8. b-s lányok Ci-Nyi-k csapatnévvel) egyre izgatottabban hallgatták a sok holtversennyel tarkított visszaszámlálást. Titkon én is reménykedtem, hogy a dobogóra felférünk, de amikor még mindig nem mondták a nevünket, a harmadik helyezettként sem, akkor már arra gondoltam, hogy csak megnyertük! A második helyezett csapat az egyik mindszentgodisai csapat lett, és ekkor már nagyon örültünk, hogy a lányok a tavalyi eredményt megismételve megnyerték a versenyt! Örök élményekkel gazdagodtunk!

Könyves Attila
felkészítő tanár